Dankzij opa groots afscheid basisschool

Ingezonden
Roza, Gwen en Maud vieren afscheid van hun basisschool op grootse wijze dankzij opa.
Roza, Gwen en Maud vieren afscheid van hun basisschool op grootse wijze dankzij opa. Foto: Ruud Schouten

De drie vriendinnen Roza, Gwen en Maud hadden de avond van hun leven. Donderdag 2 juli namen zij afscheid van groep 8 van Het Vierspan in café de Paus met de musical Strafkamp 8.

Ingezonden

Door de coronamaatregelen kon de musicial dit jaar niet op school plaatsvinden. Ook de opa's en oma's mochten er niet bij zijn. Rob Hooymans, de opa van Roza, liet het er niet bij zitten. "Het was nog een heel gedoe die musical. Ze waren begonnen met oefenen toen ze niet meer naar school mochten. Later mochten ze toch nog even oefenen. Uiteindelijk hebben ze deels opgetreden en deels afgewisseld met stukjes film die tijdens het oefenen waren opgenomen."

Toevallig vond de muscial niet op school maar bij de Paus plaats. Opa Rob: "Daar wonen wij dichtbij. Elk jaar zien we hoe de jongeren van het Martinuscollege vanwege het gala daar komen aanrijden met auto's, tractoren en van alles. Dat is altijd heel bijzonder. Zo kwam ik op het idee om de avond van de drie vriendinnen ook wat extra flair te geven. Hans Lakeman was zo vriendelijk om ze thuis op te halen en naar de Paus te rijden. Het was een grote verrassing voor de meisjes. Ze kwamen giechelend uit de bus."

Afbeelding