Nacht van de Nacht bij Volkssterrenwacht Orion - Geniet van de duisternis en bewonder de sterrenhemel

  Nieuws

BOVENKARSPEL - Bij Volkssterrenwacht Orion in Bovenkarspel zijn zaterdag 25 oktober tijdens de Nacht van de Nacht diverse activiteiten. Geniet van de duisternis en kom kijken naar de sterren.
De Nacht van de Nacht vraagt aandacht voor het belang van de duisternis. Dat het donker blijft, is niet alleen voor de natuur (mens en dier) van groot belang. Het voorkomt ook onnodige lichthinder en energieverspilling. Dat het donker blijft, is ook van belang voor de sterrenkunde. Iedereen wil tenslotte naar de sterren kunnen kijken.

Planetariumfilm

In Volkssterrenwacht Orion worden bezoekers meegenomen op een reis door het heelal. In het planetarium vinden de hele avond korte presentaties plaats met prachtige beelden uit het heelal van het zonnestelsel met zijn planeten, nevels en sterrenstelsels. Natuurlijk wordt ook stilgestaan bij het onderwerp van de avond: lichtvervuiling. Verder wordt een aantal keren de planetariumfilm 'Losing The Dark' vertoond.
Telescopen

In het digitale planetarium krijgen bezoekers een indruk van de actuele sterrenhemel. Door middel van een fraaie projectie leren bezoekers een aantal sterrenbeelden kennen. Vanuit de koepelruimte kan publiek met de grote telescopen de sterrenhemel bespieden. Zo kunnen bezoekers onder meer kijken naar verschillende nevels en sterrenhopen en wordt uitleg gegeven over sterren en sterrenbeelden. Op het zuidelijk dakterras staan telescopen, waar iedereen gebruik van mag maken om zo de sterrenhemel te bewonderen. Ook in de expositieruimte is van alles te doen. Via een groot touch screen kunnen bezoekers een interactief reisje maken door het heelal door middel van sterrenkundige programma’s en worden proefjes gedaan over de breking van het licht.
Iedereen is 25 oktober van 19.00 tot 23.00 uur van harte welkom een de Veilingweg 21b in Bovenkarspel. De toegang is gratis en van tevoren aanmelden is niet nodig. Meer weten over Volkssterrenwacht Orion? Kijk op www.volkssterrenwachtorion.nl of bel 06-48850445.

Meer berichten