Pieten tijdens de intocht in Enkhuizen.
Pieten tijdens de intocht in Enkhuizen. (Foto: Rodi Media)

Het heerlijk avondje is gekomen...

  Nieuws

Het heerlijk avondje staat al bijna voor de deur. Vaak zijn de Sint cadeaus binnen een half uur al uitgepakt. Dat kan ook anders! Op zoek naar leuke ideeën om Sinterklaas te vieren? Vijf manieren voor een gezellige Sinterklaasavond.

1. Spelletjes en quizzen

Spelletjes zijn veruit favoriet deze avond.

Alle cadeautjes zitten, zoals het hoort, in een jute zak. Zodra iemand een spelletje wint, mag hij een cadeautje uit de zak halen. Een superleuke manier om heel lang over het uitpakken van alle cadeautjes te doen.

2. Een Sinterklaas speurtocht

Een speurtocht naar cadeaus. Je laat kinderen door het hele huis gaan door hen steeds een nieuwe aanwijzing te laten vinden. Onderweg kun je al cadeautjes verwerken in de speurtocht, maar je kunt de kinderen ook aan het eind belonen met de mand met cadeaus. Tijdens de speurtocht laat je iedereen natuurlijk allemaal opdrachten doen. Schrijf met pepernoten het woord Sint bijvoorbeeld!

3. Een film van Sinterklaas kijken

Samen met de familie lekker met z'n allen op de bank. Chocolademelk met slagroom, banketletter, pepernoten en speculaas erbij. Laat de avond maar komen. Na de film kan pakjesavond echt beginnen. Een leuke manier om de avond (of middag, voor de kleinsten!) langer te laten duren. 

4. Sinterklaas thuis op bezoek

De ultieme manier om pakjesavond te vieren is door Sinterklaas en zijn Pieten uit te nodigen voor een bezoekje bij je thuis. Succes gegarandeerd bij kinderen tussen de vier en zeven jaar. Het bezoek hoeft echt niet lang te duren. En: specialer dan dit wordt het (bijna) niet.

5. Sinterklaas surprises

Last but not least: de Sinterklaas surprises. Vooral ontzettend leuk in een gezelschap met oudere kinderen en volwassenen. Bij voorkeur knutselt iedereen iets voor de ander en doet daar een leuke rijm bij. Je kunt lootjes trekken en het bij een grotere surprise laten, maar je kunt ook kleine pakjes maken voor iedereen. Van te voren spreek je met elkaar de hoogte van het bedrag van de cadeautjes af.

Meer berichten