Help mee met natuuronderzoek

  Nieuws
Deelnemers aan de pluisavond gaan in de uilenballen van kerkuilen op zoek naar skeletjes van hun prooien. (Foto: Hans Verhoeven)
Deelnemers aan de pluisavond gaan in de uilenballen van kerkuilen op zoek naar skeletjes van hun prooien. (Foto: Hans Verhoeven) (rodi.nl)

BOVENKARSPEL - Het IVN West-Friesland organiseert in samenwerking met Landschap Noord-Holland een leuke en leerzame pluisavond voor volwassenen én kinderen, woensdagavond 28 februari van 18.30 tot 21.30 uur in de bovenzaal van het Streekbos Paviljoen aan Veilingweg 21a in Bovenkarspel.
Landschap Noord-Holland werkt aan een systematisch onderzoek naar kleine zoogdieren in onze provincie. Omdat kerkuilen zeer honkvast zijn en veel van deze diertjes eten, gaan deelnemers in hun uilenballen op zoek naar skeletjes van hun prooien. Op deze manier kan met een zekere nauwkeurigheid worden bepaald hoeveel en welke zoogdiertjes er in een gebied te vinden zijn. Kijk eens op www.uilenballenpluizen.nl voor meer informatie. Het is gemakkelijk om mee te doen. Ervaring is niet vereist; enthousiasme wel. Voor de pluizers is er koffie, thee en limonade, en uiteraard uilenballen en determinatiemateriaal. Neem een oude tandenborstel mee en eventueel een loep en pincet. Onder het pluizen wordt informatie verschaft over het onderzoek tot nu toe, en hoort men meer over uilen en zoogdiertjes.

Meer berichten