'Het is afwachten...' - IJsclub Hoogkarspel houdt weersverwachtingen nauwlettend in de gaten

  Nieuws
Arjan Mak (l) checkte afgelopen maandag - samen met een aantal nieuwsgierigen - het ijs van de ijsbaan in Hoogkarspel. (Foto: Vincent de Vries/RM)
Arjan Mak (l) checkte afgelopen maandag - samen met een aantal nieuwsgierigen - het ijs van de ijsbaan in Hoogkarspel. (Foto: Vincent de Vries/RM) (rodi.nl)

HOOGKARSPEL - Met de winterse kou van deze week, hopen ijsbanen in de regio hun hekken te openen. Ook IJsclub Hoogkarspel houdt de weersverwachtingen nauwlettend in de gaten. Afgelopen maandag - vlak voor het drukken van deze krant - liet ijsmeester Arjan Mak weten dat het er nog niet echt rooskleurig uitziet. "Ik had gehoopt dat er al een laagje ijs zou liggen, maar de baan ligt nu nog open. Dat hadden we niet verwacht. Het is dus afwachten hoe het deze week verloopt..."

"Het zonnetje schijnt vol op de baan; in combinatie met de wind en temperaturen net rond het vriespunt is de vorstperiode te kort om een sterke ijslaag te kunnen vormen. We zitten wat dat betreft in de verkeerde hoek. Of we misschien later deze week open kunnen? Dat zou natuurlijk heel mooi zijn. Het is voorjaarsvakantie. Zelf ben ik ook vrij, maar ik heb er eerlijk gezegd een hard hoofd in. Het ijslaagje is steeds zo dun en verdwijnt overdag weer... Heel jammer. Het is gewoon helemaal afhankelijk van het weer. Als het nou overdag -1 graden Celsius blijft en het 's nachts goed gaat vriezen, dan kunnen we na een paar van dat soort nachten wel open. Maar de weersverwachtingen zijn nu weer wat minder optimistisch."

Koorts

Bij IJsclub Hoogkarspel hebben ze een vaste stelregel. "Het moet bij elkaar opgeteld 18 graden hebben gevroren, dus bijvoorbeeld drie nachten met -6 graden Celsius. Dan kunnen we open. En vaak laten we eerst de jeugd erop en kan daarna, als het blijft vriezen, de rest van de inwoners de schaatsen onderbinden. Maar ik heb geen idee of dat deze week gaat lukken. Bij mij is de koorts in ieder geval wel wat minder geworden. Al is er altijd hoop op het moment dat er vrieskou is voorspeld. Laten we met z'n allen duimen dat het 's nachts flink gaat vriezen; dan kunnen de schaatsen misschien nog uit het vet. Wie weet!"
IJsclub Hoogkarspel houdt iedereen op de hoogte via de website en Facebook dus kijk voor het laatste nieuws op www.ijsclubhoogkarspel.nl of op www.facebook.com/ijsclubHoogkarspel .

Meer berichten