Nieuw vaartuig voor Reddingsbrigade De Streek - Leden klaar voor landelijke inzet bij search-and-rescue-taken,

  Nieuws
De nieuwe Tinn Silver 550 Rescue wordt Reddingsbrigade De Streek gegund vanwege het niveau en omvang van het team, de kwaliteit van de lifeguard-opleidingen en de bewezen bereidheid tot samenwerking. (Foto: aangeleverd)
De nieuwe Tinn Silver 550 Rescue wordt Reddingsbrigade De Streek gegund vanwege het niveau en omvang van het team, de kwaliteit van de lifeguard-opleidingen en de bewezen bereidheid tot samenwerking. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

STEDE BROEC - Na enkele jaren dienst werd zaterdag 17 maart de reddingsvlet van Reddingsbrigade De Streek vervangen door een hypermoderne, snelle Tinn Silver 550 Rescue. Deze boot geeft een nieuwe impuls voor de veiligheid in de regio bij calamiteiten, overstromingen en evacuaties. Ook zorgt het er voor dat er een grote ontwikkelingsslag gemaakt kan worden bij Reddingsbrigade De Streek. Het opleidingstraject en operationele inzet wordt completer door ook te kunnen varen met een snelle boot.


Een aantal jaren geleden is Reddingsbrigade Nederland voor een betere inzetbaarheid op zoek gegaan naar een moderne boot als aanvulling op de vloot van reddingsvletten. Het nieuwe vaartuig is sneller, groter en speciaal ontworpen voor reddingsbrigade-taken. De Veiligheidsregio Noord Holland-Noord heeft bij twee van de veertien reddingsbrigades deze snelle reddingsboot gestationeerd. Naast de reddingsbrigade van Hoorn krijgt nu ook Stede Broec een Tinn Silver-reddingsboot, als vervanger van de ‘Roodnat’-vlet. Best bijzonder voor een ‘binnenwater-brigade’, die zich voornamelijk richt op het zwemmend-redden. De boot wordt Reddingsbrigade De Streek gegund vanwege het niveau en omvang van het team, de kwaliteit van de lifeguard-opleidingen en de bewezen bereidheid tot samenwerking.

Professionalisering


De nieuwe boot is een mooie aanvulling op de professionalisering die Reddingsbrigade De Streek de afgelopen jaren doorgevoerd heeft. Het varend materieel bestaat nu uit twee boten: een oude reddingsvlet en de nieuwe Tinn Silver 550 Rescue. Voor de vaaropleiding en de beveiliging van evenementen is ook de reddingsvlet belangrijk. De huidige reddingsvlet moet vervangen worden om goed operationeel te kunnen zijn. Met, onder andere, de Rabo Clubkas Campagne probeert de reddingsbrigade dit binnenkort te kunnen realiseren.

Overstromingen


Reddingsbrigade De Streek bestaat dit jaar 45 jaar. De 130 leden oefenen wekelijks het zwemmend- en varend-redden in en bij Zwembad De Kloet in Grootebroek. De minimum leeftijd om lid te worden is 5 jaar (in bezit van zwemdiploma B). De vaartrainingen zijn voor de oudere leden. De oefeningen met de nieuwe boot zullen op groot water zijn en ook het vervoer daar naartoe is onderdeel van de training. Reddingsbrigade De Streek heeft geen eigen bewakingsgebied, maar wordt ingezet bij water(sport)evenementen in de regio en daarbuiten. Door de trainingen en de nieuwe boot zijn de leden klaar om landelijk te worden inzet bij search-and-rescue-taken, dijkdoorbraken en overstromingen.

Meer berichten