Orgelconcert met Dirk Out

  Nieuws
De vermaarde organist Dirk Out speelt 8 april op het Pels & Van Leeuwen-orgel in de hervormde kerk in Venhuizen. (Foto: aangeleverd)
De vermaarde organist Dirk Out speelt 8 april op het Pels & Van Leeuwen-orgel in de hervormde kerk in Venhuizen. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

VENHUIZEN - De vermaarde organist Dirk Out speelt zondag 8 april op het fraaie Pels & Van Leeuwen-orgel in de hervormde kerk in Venhuizen. Het concert begint om 15.30 uur; de kerk is vanaf 15.00 uur open.
Dirk Out (1949) was in de jaren 80 en 90 een veelgevraagd begeleider bij radio- en televisieopnamen van de NCRV. Tevens was hij in die periode dirigent van een aantal koren. Op het eerste César Franckconcours in 1976 in de Kathedrale Basiliek in Haarlem behoorde hij tot de prijswinnaars. Van 1991 tot en met 2011 was hij directeur van het Kunstencentrum Velsen in IJmuiden. Als organist is hij een veelgevraagd begeleider en treedt daarnaast ook steeds meer op als solist bij orgelconcerten. Hij maakte concertreizen door onder meer Engeland, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Tsjechië, Zweden, Canada en de Verenigde Staten. In 2005 werd hij onderscheiden door de ‘Société Académique d’ Éducation et d’ Encouragement Couronné par l’ Académie Française Arts, Sciences et Lettres’ vanwege zijn verdiensten voor de Franse orgelcultuur. Dirk Out is voorzitter van de werkgroep Internationaal César Franck Concours. Dit concours wordt eenmaal in de drie jaar gehouden in de Kathedrale Basiliek Sint Bavo in Haarlem.
De entree bedraagt tien euro (kinderen tot en met elf jaar vijf euro). Kaarten zijn voorafgaande aan het concert in de kerk verkrijgbaar. Meer informatie: orgel.venhuizen@gmail.com en www.zingenenzo.com.

Meer berichten