Nieuw bestuur voor Oranjevereniging Juliana

  Nieuws
Het nieuwe bestuur met v.l.n.r.: Peter Goedhart, John Groot, Femmie Blok-Boeder, Theo Stavenuiter (geeft als aftredend lid het Zwaantje over), Teun Groot, Barbara Moody, Edith Butterman en Harry Groot. (Foto: aangeleverd)
Het nieuwe bestuur met v.l.n.r.: Peter Goedhart, John Groot, Femmie Blok-Boeder, Theo Stavenuiter (geeft als aftredend lid het Zwaantje over), Teun Groot, Barbara Moody, Edith Butterman en Harry Groot. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

ENKHUIZEN - Door omstandigheden zag het er dit jaar slecht uit voor Oranjevereniging Juliana in Enkhuizen. Ziekte en ouderdom sloegen toe; dit jaar zouden er op 27 april en 5 mei daarom geen activiteiten meer zijn. Gaandeweg dit proces sprak de vereniging oud-lid Harry Groot hierop aan en deze was wederom bereid de handen uit de mouwen te steken. Hij heeft inmiddels weer een voltallig bestuur bij elkaar gevonden zodat aankomende Koningsdag, de 4-mei herdenkingen en de 5-mei vieringen ook dit jaar weer georganiseerd kunnen worden. Alles gaat dus bij deze inmiddels 93-jarige vereniging met nieuw elan verder.

Nieuw is de Koningsdag-optocht 'Zwaan-kleef-aan'. Vanaf de scholen - achter de oude brandweerwagen en Drum-en-Fanfarekorps Dindua aan - voert de route door de Westerstraat richting Stadhuis voor de aubade. Iedereen die met zijn feestelijk versierde fiets of autoped meeloopt, krijgt een leuke attentie.
Ook de 5-mei bevrijdingsmarkt is op een nieuwe plek: in de Westerstraat en Vijzelstraat. Altijd al eens gebruikte spulletjes in een gezellige winkelstraat willen verkopen? De inschrijving vindt zaterdag 21 april om 11.00 uur plaats aan Westerstraat 86.
Kijk voor het gehele programma op www.oranjevereniging-enkhuizen.nl.

Meer berichten