GLOP geeft afscheidsconcert in de Drom

  Nieuws
Harmonica-orkest GLOP stopt ermee en heeft er voor gekozen om het slotconcert in de Drommedaris te geven. (Foto: aangeleverd)
Harmonica-orkest GLOP stopt ermee en heeft er voor gekozen om het slotconcert in de Drommedaris te geven. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

ENKHUIZEN - Na zeven jaar stopt het harmonica-orkest GLOP (Groot Langlopend Orkest Project). Zaterdag 21 april om 15.00 uur geeft GLOP een afscheidsconcert in de Theaterzaal van De Drommedaris in Enkhuizen. Een laatste kans om GLOP te beluisteren! Er is beperkt plaats, dus wees op tijd.
Wat misschien weinig mensen weten, is dat een van de oudste en grootste trekharmonica-groepen van Nederland vroeger oefende in de Drom. Dit, maar ook de prachtige akoestiek van de Drommedaris, is de reden om in deze historische verdedigingstoren het slotconcert te geven. Dit unieke orkest, de enige in Nederland, laat zien dat er onder professionele begeleiding veel mogelijk is met een klein instrument als de harmonica. Het GLOP-repertoire is speciaal door Frans Tromp voor de trekharmonica geschreven waardoor het instrument optimaal gebruikt kan worden. De muziek is meestal vierstemmig. Voor een groot deel zijn de meerstemmige melodieën gebaseerd op traditionele muziek, maar dan bewerkt op een soms klassieke manier. Het orkest bestaat uit veertien spelers.
De entree is gratis. Wel gaat de groep na afloop met de pet rond. Contactgegevens voor meer informatie: www.drom.nl, info@drom.nl of 0228-312076.

Meer berichten