Stimuleer de hersenen met De Geheugentraining

  Nieuws

GROOTEBROEK - Een op de vijf mensen boven de vijftig jaar, heeft klachten van geheugenverlies. Bij mensen boven de tachtig heeft zelfs één op de twee personen klachten. Zo wordt het geheugen trager en kunnen mensen op latere leeftijd minder onthouden. Uit onderzoek is gebleken dat mensen mentaal langer fit blijven door regelmatig het geheugen te trainen. Daarom heeft Omring De Geheugentraining ontwikkeld. Deze cursus start 24 april in Grootebroek.
Uit onderzoek is gebleken dat ouderen die hun hersenen trainen, vijf jaar later nog minder problemen ervaren met het uitvoeren van alledaagse taken. Het trainen van de hersenen heeft ook een positief effect op het cognitief functioneren. Mensen hebben dus zelf grote invloed op hun geheugen.
De Geheugentraining van Omring is erop gericht om de hersenen te trainen. Tijdens vijf bijeenkomsten gaan deelnemers samen met een docent aan de slag met verschillende geheugentechnieken, opdrachten en oefeningen. Ook krijgt men uitleg over de werking van het brein. Gericht trainen heeft een heel goed effect tussen het 55e en 70e levensjaar.
De Geheugentraining van Omring start dinsdag 24 april in Rigtershof in Grootebroek. De training bestaat uit vijf bijeenkomsten van twee uur en kost 65 euro voor Omringpashouders en 85 euro zonder Omringpas. Aanmelden kan via www.omringpas.nl of bel 088-2067999. Opgeven kan tot uiterlijk 19 april. Univé en Zilveren Kruis vergoeden deze cursus vanuit de aanvullende verzekering. Bij Univé dient men aanvullend verzekerd te zijn via de Thuiszorgpolis.

Meer berichten