Kort nieuws

  Nieuws

Gezamenlijke oecumenische viering

GROOTEBROEK - Voor het vijfde jaar wordt een oecumenische viering gehouden waarbij alle geloofsgemeenschappen in Stede Broec betrokken zijn, dit keer zondag 27 mei om 10.00 uur in het Martinus College in Grootebroek. Het wordt een laagdrempelige viering waarbij iedereen welkom is; aangesloten bij een geloofsgemeenschap of niet. De viering wordt voorgegaan door de voorgangers van de verschillende geloofsgemeenschappen en muzikaal begeleid door St. Cecilia en familie de Kroon van de PKN Gemeente. Voor de kinderen wordt tevens een programma gemaakt waar zij aan mee kunnen doen. Na de viering is er gelegenheid om even na te praten onder het genot van een kopje koffie of thee. Thema van de viering is 'Vreugde verbindt'.
Creatief schrijven

ENKHUIZEN - In grand-café Van Bleiswijk in Enkhuizen vindt vrijdag 18 mei van 10.00 tot 12.00 uur weer een Schrijfcafé plaats, voor wie zin heeft om samen te schrijven bij een lekker kopje thee of koffie; de gedachten de vrije loop te laten op papier. Deelnemers schrijven associaties, lijstjes, gedichten en herinneringen over een wisselend thema. Dat hoeft niet allemaal perfect. Schrijfervaring is niet nodig. Het gaat om plezier in het schrijven en laten meevoeren door de pen. De schrijfcafés op de derde vrijdag van de maand zijn afzonderlijk van elkaar te volgen. Kosten per ochtend:12 euro (inclusief twee kopjes koffie/thee). Reserveren hoeft niet. Neem zelf pen en papier mee. Het eerstvolgend schrijfcafé is op 15 juni. Inlichtingen: c.vandenhombergh@quicknet.nl.
Fietsvierdaagse

GROOTEBROEK - Toerclub Grootebroek verzorgt alweer voor de 41e keer de Stede Broecse Fietsvierdaagse, dit keer van 18 tot en met 22 juni. De fietsvierdaagse is geschikt voor iedereen - op e-bike, toerfiets of racefiets - en voert de deelnemers langs de mooiste plekjes uit de omgeving. Er zijn vijf dagen ingepland waarop gefietst kan worden, dus er kan een dagje worden overgeslagen. Starttijden: tussen 16.00 en 19.00 uur. Afstanden: 15, 30 en 60 kilometer. Startplaats: kantine van SAV op sportpark De Kloet aan Raadhuislaan 12 in Grootebroek. Kosten: vanaf dertien jaar 5 euro; tot en met twaalf jaar 3 euro (een herinnering is mogelijk).
Edwin Berg

ENKHUIZEN - Pianist Edwin Berg keert 26 mei om 20.30 uur terug voor een eenmalig concert in de Drommedaris in Enkhuizen met zijn programma Bach&Berg. Hij wordt hierbij vergezeld door speciale gastviolist Thailo. Kijk voor meer informatie over het programma en kaarten op www.drom.nl.
Zingen op Verzoek

BOVENKARSPEL - Belangstellenden worden zondag 27 mei door de Vrije Baptisten Gemeente en het Leger des Heils uitgenodigd voor een Zingen op Verzoek in het gebouw van het Leger des Heils aan de Murillostraat 22 in Bovenkarspel. Deelnemers kunnen luisteren en meezingen met de liederen van Johannes de Heer en vele andere bekende liederen. Er is ook ruimte voor liederen op verzoek. De begeleiding is met accordeon en gitaar. Vooraf en in de pauze wordt een kopje koffie of thee geschonken. Aanvang: 19.00 uur (vanaf 18.30 uur staan de deuren open). Voor meer informatie: 0228-513136.

Meer berichten