Boerenhoek van Enkhuizen klaar voor Hobby & Kunstroute

  Nieuws
Naast kunst, kunnen bezoekers aan de Hobby & Kunstroute ook genieten van de afwisselende tuinen. (Foto: aangeleverd)
Naast kunst, kunnen bezoekers aan de Hobby & Kunstroute ook genieten van de afwisselende tuinen. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

ENKHUIZEN - In 26 tuinen in de Boerenhoek van Enkhuizen staan zaterdag 19 mei van 11.00 tot 17.00 uur talrijke, creatieve uitingen tentoongesteld: verschillende kunstwerken van zo’n zeventig kunstenaars en hobbyisten. Tijdens deze dertiende editie van de Hobby & Kunstroute tonen ook enkele nieuwe deelnemers hun creaties. Nieuwe exposanten zijn bijvoorbeeld Willem Dekker - die kermisattracties maakt van Fisher-techniek - en Johan en Sietske Gouwman uit Groet; hij vervaardigt keramiek en zij kleurrijke beschilderde papiercollages.
De tuinen waarin dit alles wordt tentoongesteld zijn heel wisselend van grootte en aanleg. De organisatie is blij met een paar nieuwe tuinen die worden opengesteld en hoopt dat de bezoekers en de eigenaren hier plezier aan beleven. Een van die tuinen is te vinden aan Hemeltje 4c. Een andere nieuwe locatie is bij familie De Jong aan Heiligeweg 3, maar bereikbaar via de garage aan Kruislaan 3c. Hier hoopt een groepje dames geld op te halen voor 'Handen in 1 voor Congo' door onder meer babysokjes, geborduurde handdoekjes en eigengemaakte jam en ansichtkaarten aan de man te brengen. Op een routebeschrijving, die bij verschillende winkels en het VVV verkrijgbaar is, kunnen bezoekers zien welke tuinen meedoen en wie er exposeren. Op de dag zelf is duidelijk te zien wie de deelnemers zijn door de unieke Hobby & Kunst-vlag.
Bezoekers kunnen onder meer genieten van keramiek, viltcreaties, origami, papiercollages, houtbewerken, poppenkleren, glaskralen, sieraden en wenskaarten. Bovendien worden schilderijen tentoongesteld van uiteenlopende aard: zeefdrukken, etsen, iconen, aquarellen, maar ook stukken vervaardigd met olieverf, acryl en pastelkrijt en tekeningen. Marijke Zijlstra-Rienderhoff uit Ede is wederom van de partij. Zij oogstte vorig jaren veel succes met haar miniatuur huiskamers en winkeltje. De organisatie is benieuwd wat zij dit jaar zal laten zien. Bij slecht weer wordt het evenement een week later gehouden, zaterdag 26 mei. Meer informatie: www.hobbyenkunstroute.nl.

Meer berichten