Publiekskijkavond bij Volkssterrenwacht Orion

  Nieuws

BOVENKARSPEL - Volkssterrenwacht Orion in Bovenkarspel is vrijdag 18 mei open voor publiek van 20.00 tot 22.00 uur. Bezoekers kunnen in de koepelruimte door de grote telescopen naar het heelal gluren; bij helder weer is de maan met zijn kraters te zien. Door de telescopen kan met eigen camera of mobiele telefoon een foto van de maan gemaakt worden.
Op het dakterras van Orion staat ook een aantal telescopen opgesteld waar publiek ’s avonds bij helder weer doorheen kan kijken om te turen naar de maan, sterrenhopen en sterrennevels. Er wordt bovendien uitleg gegeven over sterrenbeelden. In het planetarium worden met een speciale planetariumbeamer een aantal mooie presentaties gegeven over het heelal en de ruimtevaart. Ook wordt een overzicht gegeven van sterrenbeelden. Verder kan er ingezoomd worden op de maan, planeten en de actuele sterrenhemel.
In de expositieruimte is er van alles te zien en te beleven over sterrenkunde, ruimtevaart en geologie. Ook kunnen bezoekers leuke doe-dingen verrichten zoals het doen van natuurkundige proefjes onder begeleiding van medewerkers van Orion. Tevens wordt uitleg gegeven over de breking van licht, statische elektriciteit en magnetisme. Tot slot kan er gekeken worden door microscopen en een interactief reisje worden gemaakt door het heelal via het grote touchscreen. Vrijwilligers van Orion zijn aanwezig om uitleg en informatie te geven.
De toegang voor de sterrenwacht is gratis en er hoeft niet van tevoren te worden aangemeld. Neem voor meer informatie contact op via info@volkssterrenwachtorion.nl, 06-48850445 of kijk op www.volkssterrenwachtorion.nl. Volkssterrenwacht Orion is te vinden in het Streekbos Paviljoen (eerste verdieping) aan Veilingweg 21b in Bovenkarspel.

Meer berichten