Tuin Bosmanstaete officieel geopend - 'In de tuin valt genoeg te beleven'

  Nieuws
De tuin rondom woonzorgcentrum Bosmanstaete in Venhuizen is afgelopen zaterdag geopend door burgemeester Michiel Pijl,  tezamen met Zoë Boots en Afra Vroling. (Foto: Barend Hoekstra)
De tuin rondom woonzorgcentrum Bosmanstaete in Venhuizen is afgelopen zaterdag geopend door burgemeester Michiel Pijl, tezamen met Zoë Boots en Afra Vroling. (Foto: Barend Hoekstra) (rodi.nl)

VENHUIZEN - De tuin rondom woonzorgcentrum Bosmanstaete in Venhuizen is zaterdag 26 mei officieel geopend door burgemeester Michiel Pijl, tezamen met Zoë Boots en Afra Vroling. "Afra doet veel voor ons", vertelt Peter Wognum, projectleider van Stichting Vrienden Tuin Bosmanstaete. "En Zoë bedacht de naam van de tuin: 'de Verbinding'. Een zeer toepasselijke naam. Dagelijks zien we een prachtige verbinding ontstaan tussen mens en dier, tussen jong en oud."


Naast het onthullen van het naambord, vonden meer feestelijke activiteiten plaats. Iedereen kon genieten van de muziek van 'Whats Ab', een optreden van een boom-zaag-kunstenaar bijwonen, een hapje en drankje nuttigen die werden gesponsord door Wilgaerden en een biologisch ijsje eten bij de kar van 'Schapenstreek' uit Lutjebroek. Bovendien stonden op diverse locaties vrijwilligers klaar om de ins en outs van de tuin te vertellen. De parkachtige tuin biedt voor ieder wat wils. “Hij vormt voor veel mensen een rustpunt en ontmoetingsplek”, vervolgt Peter. “Ruim een jaar lang werkten meer dan zestig vrijwilligers keihard om van de verwaarloosde tuin weer wat moois te maken. Zonder giften van ondernemers en andere sponsors had dit overigens nooit mogelijk geweest. Daar zijn we hen enorm dankbaar voor. Sinds we hier in de tuin bezig zijn, komen de mensen steeds vaker naar buiten en raken met elkaar in gesprek. Dat was precies onze bedoeling. Bovendien is het voor de kleinkinderen nu een stuk leuker om op bezoek te gaan bij oma of opa. In de tuin valt immers genoeg te beleven!”

Herdenkingsboom

In de Verbinding zijn allerlei leuke, bijzondere dieren te bewonderen, zoals mandarijneenden, zwarthalszwanen en Kameroenschapen. “In de volière houden we diverse vogelsoorten en er huppelt een eekhoorntje rond. En in de vijver zwemmen onder andere prachtige koikarpers en schildpadden. Vissen zijn trouwens altijd welkom; in de vijver is nog genoeg plek!” Om mensen nóg meer met de tuin te verbinden, is het mogelijk een herdenkingsboom of geboorteboom te plaatsen. “Dat kan voor vijftig euro. Mensen kunnen zelf een boom uitkiezen, die we vervolgens samen in de tuin planten. Op de website van Bosmanstaete is een link te vinden naar een pagina waarop de verschillende soorten bomen te zien zijn."
Een kinderboerderij en een volière beheren kost veel geld. Donateurs zijn daarom altijd welkom! Word voor tien euro per jaar donateur van de Vrienden Tuin Bosmanstaete. Aanmelden kan per e-mail: info@tuinbosmanstaete.nl. De tuin is voor iedereen toegankelijk, dus kom een kijkje nemen aan de Sint Lucasstraat 9 in Venhuizen!Meer informatie: www.vriendentuinbosmanstaete.nl. Op de hoogte blijven? Like dan de Facebook-pagina van Vrienden Tuin Bosmanstaete.

Meer berichten