Kort nieuws

  Nieuws

Creatief schrijven
ENKHUIZEN - Het open schrijfcafé vindt vrijdag 15 juni plaats van 10.00 tot 12.00 uur in grand café Van Bleiswijk, Westerstraat 84-86 in Enkhuizen. Voor wie zin heeft om samen te schrijven bij een heerlijk kopje thee of koffie. Inspirerende schrijfopdrachten nodigen uit om de gedachten de vrije loop te laten op papier en te spelen met woorden. Het gaat hierbij niet om een mooi product, maar om wat zoal naar bovenkomt aan associaties en herinneringen. Korte teksten schrijven, lijstjes en kleine gedichten. Het schrijfcafé is ook geschikt voor mensen die weinig ervaring hebben met schrijven en het graag eens willen proberen. Ga op ontdekkingsreis en verras jezelf. Kosten 12 euro. Reserveren hoeft niet. Neem zelf pen en papier mee. Het volgende schrijfcafé wordt 21 september gehouden. Inlichtingen: c.vandenhombergh@quicknet.nl.
Verven met knikkers

HOOGKARSPEL - Kunstenares Marijke Engels geeft, tijdens de Kunstroute op 16 juni, een demonstratie glasblazen in de bibliotheek, Streekweg 220 in Hoogkarspel. Als extra activiteit kunnen kinderen vanaf 4 jaar knikkerverven van 10.00 tot 14.00 uur. Vrije toegang.
Tuinen bekijken

ANDIJK - Tuinliefhebbers kunnen zaterdag 16 juni van 10.30 tot 16.00 uur diverse tuinen bezoeken. De volgende adressen doen mee met de Open Tuinen dag: Hornpad 2 in Andijk (landelijke tuin met veel vogelhuisjes), Pannewal 11 in Enkhuizen (organische tuin), Volkstuincomplexen De Dreef en De Koepoort en de schooltuin van De Witte Schuur op de stadswal van Enkhuizen (borden volgen voor de route) en De Buurt 50 in Venhuizen (tuin op de Buurt). Om van de volkstuinen naar school te gaan, kunnen bezoekers gratis gebruik maken van een bootpendeltocht. Deze vaartocht duurt ongeveer vijftien minuten en gaat langs de Vest en een klein gedeelte van de binnenstad. In elke tuin ligt een routebeschrijving naar de andere tuinen.
Slangen eng?

BOVENKARSPEL - Ronald Scholten neemt zondag 17 juni bijzondere ‘koudbloedige gasten’ mee naar het IVN in het Streekbos Paviljoen, Veilingweg 21 in Bovenkarspel. Hij vertelt vanaf 14.00 uur over zijn hobby, het houden van slangen. Belangstellenden krijgen tot 16.00 uur informatie over het kopen en houden van slangen, hun eet- en leefgewoonten en hoe men ze gezond moet houden. Meer weten? Kom een kijkje nemen en bewonder deze prachtige reptielen.
Keezmiddag

BOVENKARSPEL - Gezellig met familie en vrienden de zondagmiddag doorbrengen en ouderwets een spelletje spelen. Iedere maand organiseert Hans Veerman bij 't Stadsplein in Bovenkarspel een Keezmiddag. Gezelligheid staat voorop, maar er zijn ook prijzen te winnen. De eerstvolgende middag vindt zondag 24 juni om 13.30 uur plaats. Daarna is er een zomerstop en start 30 september het Kees-seizoen weer. Voor aanmelden en meer data: www.tstadsplein.nl.

Meer berichten