Startschot klinkt bijna voor Autocross Venhuizen

  Nieuws
Bezoekers van Autocross Venhuizen kunnen rekenen op een spectaculaire dag! (Foto: aangeleverd)
Bezoekers van Autocross Venhuizen kunnen rekenen op een spectaculaire dag! (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

VENHUIZEN - Het is zondag 24 juni vanaf 12.00 uur weer tijd voor de jaarlijkse Autocross van Venhuizen. Vele coureurs, in de diverse klassen, strijden tijdens deze cross om de punten en de koppositie in het Noord-Hollands kampioenschap. Dorpsgenoten gaan daarnaast voor de eer van winnen in eigen dorp! Het terrein is vanaf 11.00 uur toegankelijk voor publiek.


De coureurs strijden in de standaard, dames standaard, super standaard, rodeo en de verstevigde klasse. Ook rijden enkele dames mee in onder andere de rodeoklasse. "Tevens verwelkomen wij net als vorig jaar de kever- en jeugdcoureurs", laat de organisatie weten. "Jongeren mogen al vanaf twaalf jaar meedoen in de jeugdklasse." Voor elke klasse gelden andere regels waar de auto’s aan moeten voldoen. Voorafgaand aan de cross worden de auto’s gekeurd aan de hand van het reglement.
Het Noord-Hollands kampioenschap bestaat uit vier crossen: Wervershoof, Winkel, Midden-Beemster en Venhuizen. Als enige cross van het Noord-Hollands kampioenschap rijden de coureurs in Venhuizen met transponders. Met behulp van de transponders is de organisatie in staat om op een 16,5 m2 groot LED-scherm het publiek tijdens de rit te informeren over de strijd die wordt geleverd tussen de coureurs. De posities en rondetijden verschijnen op het scherm.
"Of mensen nou voor het eerst komen of al jaren fanatieke autocrossliefhebbers zijn: iedereen beleeft een spectaculaire dag. Gezellig staand aan de baan, zittend op een meegebrachte stoel of kijkend vanaf een kar; bezoekers kunnen de cross nauwlettend in de gaten houden. Wie strijden er om de eerste plaats? Vliegt er een auto uit de bocht of over de kop? Wie is het beste weg bij een herstart? Krijgt iemand een zwarte vlag? Waarom zijn de monteurs in de pits opeens zo druk bezig? Dit alles zorgt ervoor dat er de gehele dag genoeg te zien en te beleven is!" Inschrijven voor deelname aan de cross kan nog tot zaterdag 23 juni (18.00 uur) via www.autocrossvenhuizen.nl.

Meer berichten