'Een echt traditionele familiekermis' - Kermis Enkhuizen in de startblokken

  Nieuws
Jong en oud vermaakt zich tijdens de kermis in Enkhuizen. (Foto: Shutterstock)
Jong en oud vermaakt zich tijdens de kermis in Enkhuizen. (Foto: Shutterstock) (rodi.nl)

ENKHUIZEN - Het is al weer zover: Enkhuizen staat in de startblokken voor de kermis, dit jaar van donderdag 21 tot en met maandag 25 juni. Dat betekent vertier in de stad! Maandag 25 juni wordt de kermis zoals gebruikelijk afgesloten met de Lappendag.


De kermis is te vinden op het parkeerterrein achter de Hema en aan de Dijk. Er zijn attracties voor jong en oud. Van de botsauto's, het vliegende bankstel, de grijpkraantjes en de trampoline tot de draaimolen, eendjes vissen, schuivenspel en ballen rollen. Natuurlijk is er voor de zoetekauwen ook weer veel lekkers verkrijgbaar bij de snoep-, oliebollen- en suikerkraam. "Vroeger was de ruimte op de Kaasmarkt uitgebreider en konden we ook meer attracties voor jongeren kwijt", vertelt Olaf de Voer namens de kermisorganisatie. "Daar krijgen we helaas geen vergunning meer voor. Het is nu een echte familie-gezinskermis, met overigens altijd een goede sfeer. We gaan er weer een leuk weekend van maken!"

Lappendag


De kermis gaat tijdens Lappendag eerder open. "De oliebollen- en snoepkraam gaan tegelijkertijd met de start van Lappendag open, om 9.00 uur. De andere attracties starten een uurtje later." Hoewel Lappendag officieel vanaf 9.00 uur start, zijn de eerste koopjesjagers al ver voor deze tijd in het centrum te vinden. Er is van alles te koop en de kooplieden komen uit alle delen van het land met een uniek divers assortiment. Naast de vele kramen met koopjes is het zeker de moeite waard een kijkje te nemen in de winkels. Speciaal voor Lappendag komen de ondernemers met veel bijzondere kortingsacties die een bezoek aan Enkhuizen maandag aanstaande nog meer de moeite waard maken. Een mooie afsluiter van de kermis!
Bekijk voor kortingsbonnen, meer informatie over de kermisactiviteiten - onder meer van het kermiscomité Enkhuizen - en leuke Lappendag-aanbiedingen de special verderop in deze krant.

Meer berichten