Fuchsiavereniging toont haar bloemen

  Nieuws
In de tuin van de familie Bijlsma in Hoogkarspel houdt Fuchsiavereniging Noord-Holland-Noord 14 en 15 juli haar fuchsiaweekend. (Foto: aangeleverd)
In de tuin van de familie Bijlsma in Hoogkarspel houdt Fuchsiavereniging Noord-Holland-Noord 14 en 15 juli haar fuchsiaweekend. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

HOOGKARSPEL - De Fuchsiavereniging Noord-Holland-Noord verzorgt zaterdag 14 en zondag 15 juli haar fuchsiaweekend in de tuin van de familie Bijlsma aan Streekweg 73 in Hoogkarspel. Van 10.00 tot 17.00 uur is iedereen welkom.
De fuchsia een zeer oude plant die vroeger vaak 'bellenplant' werd genoemd. Waren het in die tijd enkele kleuren, tegenwoordig zijn er meer dan vijfduizend soorten, variërend van hangers tot planten op een stam en in allerlei kleuren; soms enkel bloemig, maar ook dubbele bloemen.
Boven de lijn Purmerend-Uitgeest zijn ruim honderd fuchsiakwekers aangesloten bij de vereniging. Zij tonen komend weekend de resultaten van soms oude fuchsiaplanten. Naast de fuchsia’s zijn er ook diverse andere planten te bewonderen. Tevens is (fuchsia)kwekerij Zeelenberg aanwezig met allerlei soorten planten en andere benodigdheden, en ook het verkooppunt van de vereniging is er met soorten kunstmest en bloemenstaanders. In de gelegenheid om een bezoek te brengen aan de tuin van de familie Bijlsma? Iedereen is van harte welkom! De thee en koffie worden vers gezet en zijn gratis.

Meer berichten