'Het was geen kleinigheidje' - De Ven houdt na tegenslag alsnog open dag

  Nieuws
Tijdens de open dag van waterski- en wakeboardvereniging De Ven kunnen belangstellenden tegen een bijdrage de sport uitproberen. (Foto: aangeleverd)
Tijdens de open dag van waterski- en wakeboardvereniging De Ven kunnen belangstellenden tegen een bijdrage de sport uitproberen. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

ENKHUIZEN - Waterski- en wakeboardvereniging De Ven in Enkhuizen is weer 'heropend'! Na pech te hebben gehad met de motor van de boot - waardoor de verenigingsdeuren voor een groot gedeelte van het seizoen gesloten bleven - kunnen leden zich nu weer volop uitleven. Omdat de open dag eerder dit jaar niet door kon gaan, staat zaterdag 21 juli een open dag op de agenda. "Iedereen is van harte welkom", vertelt Wibo de Vries enthousiast.


Al snel na de start van het seizoen bleek iets niet in orde te zijn met de motor van de boot. "Dit bleek geen kleinigheidje. De gehele motor moest gereviseerd worden; een langdurige en kostbare klus. Het gevolg is dat de vereniging al eenderde van het seizoen heeft moeten missen waardoor we maandenlange inkomsten mis zijn gelopen en daarbovenop de bederfelijke waar moesten afschrijven. Voor een kleine vereniging een behoorlijke klap. En heel frustrerend natuurlijk! In het bijzonder omdat het nu van dit uitzonderlijk mooie weer is. We hopen dat de rest van de zomer net zo mooi zal zijn als de afgelopen maanden."

Nieuw bestuur


Gelukkig zijn de problemen met de motor inmiddels opgelost en kan De Ven weer naar de toekomst kijken. Zeker nu enige tijd terug een nieuw bestuur is gevormd, naast Wibo de Vries bestaande uit Tim Meisner, Frank Jonkman, Mike Jonkman en Leontien Vijverberg. "We willen graag koers zetten naar een moderne en gezonde vereniging. Wij zijn trots op onze locatie in Enkhuizen en we zien ons als een verrijking voor deze waterrijke stad." Achter de schermen is het nieuwe bestuur al volop bezig met het volgende seizoen. "We kijken nu waar onze kansen liggen en hoe we dingen anders kunnen doen. In de winter maken we onze plannen concreet. Hopelijk verrassen we iedereen met een nieuwe versie van onszelf!"

Open dag


De open dag had eigenlijk al 10 juni plaats moeten vinden. "Hoewel die door de motorproblemen niet door kon gaan, besloten we al snel een andere datum te prikken. Zo'n open dag is voor ons heel belangrijk, ter promotie van onze vereniging en voor de sport. We merken dat mensen die op de open dag langskomen, eigenlijk niet van ons bestaan weten; komt natuurlijk ook wel doordat het niet een voor de hand liggende sport is, zoals voetbal of tennis. En veel mensen weten niet dat het een serieuze sport is, met ook wedstrijden erbij." Tijdens de open dag kan jong en oud de sport voor tien euro uitproberen. "De meesten lukt het om tijdens een eerste kennismaking te staan op waterskies of wakeboard. Tijdens de open dag beperken we ons alleen tot wakeboarden en waterskiën, maar je kunt bij ons ook surfen achter de boot, wakeskaten, op een funtube of kneeboarden. Wie lid wordt, kan dus genoeg leren!"
Nieuwsgierig geworden? Kom tijdens de open dag langs. Van 10.00 tot 17.00 uur is iedereen welkom bij De Ven (aan de dijk Enkhuizen-Lelystad, ter hoogte van de windmolens). Deze dag de sport voor tien euro uitproberen? Geef je dan uiterlijk vrijdag 20 juli op via www.wsvdeven.nl.

Meer berichten