Nachtvlinders bij De Witte Schuur

  Nieuws
De Grote Beer. (Foto: aangeleverd)
De Grote Beer. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

ENKHUIZEN - De vlinderwerkgroep van de KNNV (vereniging voor veldbiologie) afdeling Hoorn houdt zich sinds enkele jaren bezig met de inventarisatie van de nachtvlinders in de regio en intussen is er veel ervaring en deskundigheid verworven. Zaterdagavond 1 september komen zij naar MEC De Witte Schuur in Enkhuizen.
Het bestuderen van de nachtvlinders in ons gebied is een relatief jonge tak van sport. Het kost mensen immers de nachtrust. Maar opmerkelijk genoeg levert het de meest prachtige waarnemingen en verscheidenheid op. In (oostelijk) West-Friesland zijn zo’n kleine twintigtal dagvlinders geteld, maar voor de soorten nachtvlinders staat de teller van dit jaar al op 450 soorten nachtvlinders. Zeer de moeite dus om deze diergroep nader te bestuderen. De omgeving binnen het Wilhelminaplantsoen en de heemtuin biedt een uitzonderlijk goede plek voor vlinders. Bij schemering wordt het doek gespannen en de lamp gaat aan. De vlinders komen er op af en ze worden in schaaltjes verzameld, gedetermineerd en geteld.
Belangstellenden zijn van harte welkom. De ervaring leert dat de mooiste nachtvlinders pas na middernacht gevangen worden. Bij slecht weer wordt de avond verzet. Aanmelding is niet noodzakelijk. Iedereen is van harte welkom vanaf 21.30 uur tot ongeveer 1.00 uur.

Meer berichten