Rommelmarkt en open huis in Kwakershof

  Nieuws
In de groene binnentuin van Kwakershof is het goed vertoeven met een boek, puzzel of handwerkje. (Foto: aangeleverd)
In de groene binnentuin van Kwakershof is het goed vertoeven met een boek, puzzel of handwerkje. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

ENKHUIZEN - In woongemeenschap Kwakershof aan het Kwakerspad in Enkhuizen is er zaterdag 22 september tussen 10.00 en 13.00 uur een rommelmarkt met open huis. Er zijn diverse appartementen te bezichtigen. Voor iedereen is er een verse kop koffie of thee.

De open-huis-formule gebruikt Kwakershof om in contact te komen met mensen die meer willen weten over Kwakershof en het dagelijks reilen en zeilen in de woongemeenschap. De rommelmarktopbrengst wordt gebruikt voor de verfraaiing van de gemeenschappelijke ruimtes.

Voordeel als aspirant-lid

Bezoekers kunnen vrijblijvend kennismaken met de faciliteiten van Kwakershof en zijn bewoners. Appartementen die vrijkomen, worden verhuurd aan aspirant-leden tussen de 55 en 70 jaar. Een aspirant-lid heeft als voordeel te kunnen deelnemen aan wekelijkse activiteiten zoals happy hour op zaterdag, biljarten, klaverjassen en andere gezelschapsspellen. Ook zijn aspirant-leden van harte welkom op de jaarlijkse feestavond en barbecue.
Groene binnentuin

De bewoners van Kwakershof hebben hun eigen woning. Het is net als wonen in een buurt: mensen kennen elkaar en zijn betrokken. Wat Kwakershof als extra heeft, zijn de gemeenschappelijke ruimten en voorzieningen waar alle bewoners gebruik van maken. De groene binnentuin bijvoorbeeld, met meerdere zitjes. Het is er goed vertoeven met een boek, puzzel of handwerkje. Verder zijn er een gezellige recreatiezaal met een bar en een biljart, een hobbyruimte en een fietsenberging. Kwakershof is een actieve woongemeenschap. Er wordt wekelijks van alles georganiseerd. Met Kerstmis hoeft niemand alleen te zijn. Alle Kwakershof-bewoners zijn welkom bij de kerstmaaltijd. Ook op oudejaarsavond zijn er diverse activiteiten. Uiteraard is deelname geheel vrijwillig. Het adres van de woongemeenschap is Kwakershof 1 in Enkhuizen. Meer informatie: www.kwakershof.nl of www.welwonen.nu.

Meer berichten