Halve Maen on tour - Beleef Gouden Eeuw met haren in de wind

  Nieuws
De Halve Maen maakt binnenkort een uitstapje. Het schip verlaat haar vaste standplaats Hoorn voor een bezoek aan Enkhuizen. (Foto: aangeleverd)
De Halve Maen maakt binnenkort een uitstapje. Het schip verlaat haar vaste standplaats Hoorn voor een bezoek aan Enkhuizen. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

ENKHUIZEN - De Halve Maen ligt van 18 tot 24 augustus niet op haar vaste plaats in de haven van Hoorn. Het VOC-schip ligt dan in Enkhuizen in het kader van ‘De Ontdeckingh’. Een theaterspektakel over de twee grootste ontdekkingsreizigers van Enkhuizen en omstreken in de zestiende eeuw: Dirck China en Jan Huygen van Linschoten. De Halve Maen is in deze periode elke dag van 12.00 tot 17.00 uur te bezoeken op een bijzondere locatie in de haven van Enkhuizen.


Enthousiaste gidsen vertellen tijdens een rondleiding aan boord indrukwekkende verhalen over het zeemansleven in de Gouden Eeuw. Ontdek wat een zeeman allemaal moest weten en wat er in zijn kist zat. Bekijk hoe de bemanning sliep en beleef de Gouden Eeuw met de haren in de wind. Museumschip de Halve Maen is het enige nagebouwde VOC-schip uit de zeventiende eeuw dat ook echt zeilt.

Bezoeken


De Halve Maen is te bezoeken tegenover Dijk 36 in Enkhuizen. Het schip is elke dag van 12.00 tot 17.00 uur toegankelijk voor publiek. De kosten zijn 5 euro per persoon. Tickets kunnen bij het schip gekocht worden of via www.ontdeckingh.nl. Entree bij het schip kan alleen contant betaald worden. Museum- en kortingskaarten zijn in deze periode niet geldig. Meezeilen met de Halve Maen is vrijdagavond 24 augustus mogelijk vanuit Enkhuizen. Kijk voor actuele informatie op de website www.halvemaenhoorn.nl of op www.facebook.com/halvemaenhoorn. Bij veel belangstelling blijft de Halve Maen tot 2 september op de exclusieve locatie in Enkhuizen liggen.

Theaterlezing ‘De Verwonderingh’


Maandagavond 20 augustus van 20.30 tot 22.00 uur geeft Ad Geerdink, directeur van het Westfries Museum, in het openluchttheater van ‘De Ontdeckingh’ een fascinerende theaterlezing over de Gouden Eeuw in West-Friesland. In een vliegende vaart neemt hij het publiek mee op een ontdekkingsreis door deze meest dynamische en enerverende periode uit de West-Friese geschiedenis. Aan de hand van topstukken uit het Westfries Museum deelt hij zijn verwondering over het doen en laten van onze voorouders in die fascinerende tijd. Daarbij zijn er mooie animaties en zeventiende-eeuwse live muziek van het trio De Zoete Inval. Tickets kunnen via de website van ‘De Ontdeckingh’ gekocht worden: www.ontdeckingh.nl. Op deze site is ook meer informatie over het theaterspektakel zelf te vinden.

Meer berichten