Augustus drukste maand uit geschiedenis reddingstation Enkhuizen

  Nieuws
Vrijwilligers van KNRM reddingstation Enkhuizen kwamen in augustus maar liefst 35 keer in actie voor een scala aan incidenten. (Foto: aangeleverd)
Vrijwilligers van KNRM reddingstation Enkhuizen kwamen in augustus maar liefst 35 keer in actie voor een scala aan incidenten. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

ENKHUIZEN - KNRM reddingstation Enkhuizen beleefde afgelopen augustus de drukste maand uit haar geschiedenis. Maar liefst 35 keer kwamen de vrijwilligers van het reddingstation in actie voor een scala aan incidenten.


Ook in deze maand voeren motor- en brandstofproblemen aan de recreatievaart de boventoon. Maar er werd ook uitgevaren voor vastgelopen zeiljachten, meerdere medische incidenten op het IJsselmeer en in de havens, mogelijke drenkelingen, omgeslagen zeilbootjes, schepen aan lagerwal, tuigage-problemen en een zoekactie naar een zeiljacht in nood. Een zware belasting voor de vrijwillige bemanning, waarvan ook een deel op vakantie was in deze zomerperiode. Maar door een goede planning en afspraken - en niet te vergeten de extra inzet van de bemanning die wel beschikbaar waren - is het ook deze maand gelukt om continu voldoende mensen beschikbaar te hebben om de reddingboten te laten uitvaren.
Opvallend deze maand was de verschuiving in de wijze van alarmering. Een deel van de niet-spoedeisende meldingen kwam dit keer niet binnen via het kustwachtcentrum, maar via de gratis beschikbare 'KNRM helpt app'. "Door deze app te gebruiken zijn wij in staat om de niet-spoedeisende hulpverlening beter met de hulpvrager af te stemmen", laat het KNRM-team weten. "Ook zijn alle benodigde gegevens zoals positie en scheepsidentiteit snel via de app beschikbaar. Iets wat ook heel bruikbaar is mocht de hulpvrager in echte nood verkeren; dan kan deze via de app direct contact krijgen met de kustwacht. Verder zit de 'KNRM helpt app' vol met handigheden voor een goede reisvoorbereiding van de watersporter." Er zijn tevens watersporters die in geval van nood het boothuis bellen. "Dit is echter minder efficiënt. Ons boothuis is niet bemand; wel staat de telefoon doorgeschakeld naar een van de schippers, die dan het gevraagde hulpverzoek afhandelt of doorzet naar de kustwacht. Hierdoor kunnen kostbare minuten verloren gaan in geval van nood."
De meeste vakanties zijn inmiddels voorbij dus wordt het de aankomende periode waarschijnlijk weer wat rustiger. De vrijwilligers van KNRM reddingstation Enkhuizen zijn inmiddels alweer 94 keer dit jaar in actie gekomen. Meer informatie over de afzonderlijke acties: www.knrm.nl/reddingstations/knrm-reddingstation-enkhuizen .

Meer berichten