New Orleans Revival Stompers in jazzclub Enkhuizen

  Nieuws
De New Orleans Revival Stompers is een New Orleans jazzband die de traditionele jazz uitdraagt uit de revival-periode van de jazzmuziek in New Orleans gedurende de jaren veertig, vijftig en zestig. (Foto: aangeleverd)
De New Orleans Revival Stompers is een New Orleans jazzband die de traditionele jazz uitdraagt uit de revival-periode van de jazzmuziek in New Orleans gedurende de jaren veertig, vijftig en zestig. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

ENKHUIZEN - Na een welverdiende vakantie start zondag 16 september het tweede deel van het muziekprogramma van 2018 in de Sgt.Pepper’s Jazz-Club in Enkhuizen. Er is dan vanaf 14.00 uur een optreden van de New Orleans Revival Stompers.
De New Orleans Revival Stompers is een New Orleans jazzband die de traditionele jazz uitdraagt uit de revival-periode van de jazzmuziek in New Orleans gedurende de jaren veertig, vijftig en zestig. Het repertoire bestaat uit een verzameling van traditionals, popsongs, hymns, spirituals, marches, blues, alsmede boogiewoogie en Carribische songs. Daarbij worden ritme en sfeer afgewisseld: van een wals tot swingende brassband muziek, van ingetogen hymns en spirituals tot snelle boogiewoogie en van langzame ballads tot Zuid-Amerikaans ritme. Steeds staat de emotie, ritme en melodie in de muziek voorop, welke zo kenmerkend zijn voor de New Orleans jazz. De band is sterk beïnvloed en geïnspireerd door muzikanten uit de Big Easy (New Orleans), die de jazz uit de jaren twintig en dertig rond 1950 deden herleven, zoals George Lewis, Louis Nelson, Jim Robinson, Sammy Penn, Willie Humphrey, Raymond Burke, Chester Zardis, Alton Purnell, Sweet Emma en Capt. John Handy. Bezetting: Ronald Wildering (clarinet, alt/tenor, saxofoon, zang), Vincent van Elferen (trombone, zang), Emile van Pelt (piano, zang), Wouter Nouwens (banjo, gitaar), Paul Brandes (bas) en Christ Vingerhoets (drums).
Plaats van handeling: het Peperhuis in Enkhuizen, Wierdijk 18. De zaal is open om 13.30 uur. Het concert start om 14.00 uur en duurt tot 17.30 uur. De toegang is 6 euro voor donateurs en 12 euro voor anderen. Kinderen tot twaalf jaar gratis, tieners tot 18 jaar 2,50 euro. Voor meer informatie: www.sgtpeppersjazzclub.nl.

Meer berichten