Unicef WF kleurt Streekbos blauw

  Nieuws
Hardlopen kan in de ochtend over de afstanden vijf, tien en vijftien kilometer. (Foto: Shutterstock)
Hardlopen kan in de ochtend over de afstanden vijf, tien en vijftien kilometer. (Foto: Shutterstock) (rodi.nl)

BOVENKARSPEL - UNICEF WF verzorgt zondag 7 oktober de Unicef-loop, een groot evenement in en rond het Streekbos in Bovenkarspel. Dit jaar vinden het hardloopevenement en de wandeltocht voor de eerste keer op dezelfde dag plaats. Hardlopen kan in de ochtend over de afstanden vijf, tien en vijftien kilometer. In de middag vinden de kabouterwandeling, de wandelroute van vijf kilometer en de kidsrun plaats. Een leuke dag dus voor het hele gezin!
Dit jaar verloopt de dag iets anders gaan dan de voorgaande jaren. In de ochtend organiseert Unicef WF een hardloopevenement voor iedereen boven de twaalf jaar inclusief elektronische tijdregistratie, waarbij de tijden zo snel mogelijk na het evenement worden gepubliceerd. Deelname is zowel in individueel als in teamverband mogelijk. De mogelijke afstanden zijn vijf, tien en vijftien kilometer. Kinderen die jonger zijn dan twaalf jaar kunnen ook meedoen, mits ze toestemming hebben van hun ouders/verzorgers. In de middag vindt de wandeling plaats voor de basisschoolkinderen. Hierbij is er ook een run voor de kinderen van 2,5 kilometer. Daarnaast is er de kabouterloop voor de allerkleinsten en een wandelafstand van vijf kilometer. Voor en na de drie afstanden worden de kinderen vermaakt door middel van optredens, kabouters en ballonvouwers.
Tijdens zowel het hardlopen als het wandelen lopen jaarlijks honderden kinderen en volwassenen mee om geld in te zamelen voor Unicef. De kosten van deze dag worden gedragen door sponsoren en toeleveranciers; de volledige opbrengst gaat naar de Unicef-actie: ‘Voor ieder kind’. Unicef vindt dat kinderen in de hele wereld recht op een echte kindertijd hebben. Zo zorgt Unicef bijvoorbeeld voor scholing en gezondheid, ook als kinderen in vluchtelingenkampen zitten. Ga voor inschrijving en meer informatie over beide evenementen naar www.unicefwf.nl.

Meer berichten