Excursie bij nieuwe Marker Wadden

  Nieuws
Eén van de vijf eilanden van de nieuwe Marker Wadden is vanaf nu te bezoeken per boot. Zaterdag 29 september wordt een extra lange Marker Wadden-excursie georganiseerd. (Foto: aangeleverd)
Eén van de vijf eilanden van de nieuwe Marker Wadden is vanaf nu te bezoeken per boot. Zaterdag 29 september wordt een extra lange Marker Wadden-excursie georganiseerd. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

REGIO - De Marker Wadden zijn onlangs officieel geopend; een in 2016 in aanleg genomen meerledig eilandgebied in het Markermeer, op ongeveer vier kilometer van de Houtribdijk, die Enkhuizen en Lelystad verbindt. Vanaf nu is het eiland te bezoeken per boot.
In 2016 is er gestart met de aanleg van vijf eilanden die samen inmiddels duizend hectare nieuwe natuur vormen. Een van deze eilanden is ook toegankelijk voor het publiek, met twaalf kilometer aan wandelpaden en wandelroutes van onder andere tweeënhalf en zes kilometer. Er staan inmiddels drie fraai vormgegeven vogelhutten. Het eiland is volop in ontwikkeling. Op dit moment zijn hier een pionierstadium met de eerste begroeiing en veel zandbanken en slikken te vinden. Een heel open landschap met de vogelsoorten die zich hier thuis voelen. Het is bijzonder om het eiland te kunnen zien in deze fase; volgend jaar zal het eiland er weer totaal anders uitzien.
De broedvogels zijn allemaal vertrokken, maar welke vogelsoorten maken er tijdens de vogeltrek gebruik van het eiland? Omdat het gaat om een nieuw stuk Nederland is het nog een verrassing welke vogels gebruik maken van het eiland. Verwacht wordt dat er onder andere verschillende soorten eenden en steltlopers te zien zijn. Om het hele eiland te kunnen verkennen wordt zaterdag 29 september een extra lange Marker Wadden-excursie georganiseerd door Fogol met zeilschip de Schuttevaer, vanuit de haven van Enkhuizen. De excursie duurt van 9.00 tot 17.00 uur en deelname kost 48,50 euro. Aanmelden kan via www.fogol.nl.

Meer berichten