Veiligheidsregio zet woonvoorziening De Boerderij in het zonnetje

  Nieuws
(Foto: Rens Harzing)
(Foto: Rens Harzing) (rodi.nl)

ENKHUIZEN - Woonvoorziening De Boerderij in Enkhuizen werd vorige week dinsdag in het zonnetje gezet door Veiligheidsregio Noord-Holland Noord en de gemeente Enkhuizen. Esdégé-Reigersdaal heeft op eigen initiatief extra maatregelen getroffen om de locatie nóg brandveiliger te maken.
Na de jaarlijkse controle voorzag de brandweer de organisatie van advies om de woonzorgboerderij brandveiliger te maken. Esdégé-Reigersdaal volgde het advies van de brandweer niet alleen op, maar besloot zelfs om nog een stap verder te gaan. Naast de aangeraden maatregelen, troffen zij ook zogenaamde bovenwettelijke maatregelen. Zo zijn de verblijfsruimtes van de woonvoorziening nu uitgerust met woningsprinklers.
Preventiemedewerker Rob van Amerongen legt uit hoe belangrijk brandveiligheid voor de organisatie is: “Onze organisatie vindt de brandveiligheid erg belangrijk. Het maakt onderdeel uit van de zorg die we bieden. We hebben te maken met een kwetsbare groep, die bij een brand niet altijd zelf het gebouw kan verlaten. We doen veel aan preventie. We leiden onder meer iedere medewerker op als BHV’er en doen tweemaal per jaar een ontruimingsoefening, waar indien mogelijk de cliënten aan meedoen. Daarnaast wordt er op allerlei manieren aandacht gegeven aan (brand)veiligheid om het veiligheidsbewustzijn van medewerkers en ook cliënten te vergroten. Dit gebeurt door middel van nieuwsbrieven, voorlichting en zelfs BHV voor cliënten”.
De teamcommandant van de brandweer, Rein Hulst, noemt het lovenswaardig dat Esdégé-Reigersdaal in De Boerderij deze extra maatregelen heeft getroffen: “Het is een stap in de goede richting als organisaties ook zelf hun panden brandveiliger maken. En in hun beleidsplannen het principe van brandveiligheid en veiligheidsbewustwording hebben staan!”
Wethouder Struijlaart bracht op dat moment ook een bezoek aan De Boerderij om de organisatie te complimenteren voor hun initiatief. Hij vond het goed om te horen dat Esdégé-Reigersdaal de risico’s voor deze kwetsbare doelgroep tot een minimum beperkt: “Daarbij laten zij zich niet weerhouden om investeringen daarvoor te doen, complimenten. Ook is het fijn om op te merken dat de buren een actieve rol innemen wanneer zij het brandalarm horen. Dit laat zien hoe betrokken de buurt is”.

Meer berichten