Historische kookworkshop `Opstand in de keuken`

  Nieuws

BOVENKARSPEL - Beleef de Geschiedenis verzorgt woensdag 31 oktober van 17.00 tot 21.00 uur een historische kookworkshop in ’t Stadsplein in Bovenkarspel. Tijdens deze workshop gaan deelnemers samen koken en eten, maar ook ‘terug in de tijd’.
Oktober is de Maand van de Geschiedenis. Dit jaar keert de Maand van de Geschiedenis terug met als thema 'Opstand'. Een thema vol energie en gelaagdheid. Samen met meer dan duizend culturele instellingen, waaronder boekhandels en bibliotheken, worden kleine en grote verhalen verteld over opstand. Beleef de Geschiedenis neemt de deelnemers mee terug naar de tachtigjarige oorlog. Want wat aten mensen in deze woelige periode rondom 1600? En wat speelde er in deze tijd? Onderwerpen die aan bod komen, gaan over de strijd tussen de Spaanse koning Philip versus Willem van Oranje en de katholieken versus de protestanten. Het wordt een diner met een oranjegezind tintje.
Informatie en aanmelden: www.tstadsplein.nl. In kader van Internationale Vega Dag organiseert Kookstudio ‘t Stadsplein een dag eerder - 30 oktober - een kookworkshop waarin gekookt wordt zonder vlees en zuivel. Kijk ook hiervoor op de website.

Meer berichten