Halve Maen naar Enkhuizen

  Nieuws
Liefhebbers kunnen het schip zondag 14 oktober in Enkhuizen bezoeken. (Foto: Westfries Museum/Benno Ellerbroek)
Liefhebbers kunnen het schip zondag 14 oktober in Enkhuizen bezoeken. (Foto: Westfries Museum/Benno Ellerbroek) (rodi.nl)

HOORN / ENKHUIZEN - De Halve Maen, Nederlands enig zeilende zeventiende-eeuwse VOC-museumschip, ligt vanaf zondag 14 oktober in de Buitenhaven in Enkhuizen in het kader van de maand van de Gouden Eeuw-activiteiten. Liefhebbers kunnen zondag 14 oktober het open schip bezoeken tussen 12.00 en 17.00 uur.

In de week van maandag 15 tot en met vrijdag 19 oktober voert de Halve Maen - in opdracht van de gemeente Enkhuizen - een groot educatief project uit voor scholen. Inmiddels zijn al ruim 750 leerlingen ingeschreven met hun klas, maar er zijn nog enkele plekken vrij.
De entree voor de Halve Maen op 14 oktober is vijf euro. Bezoekers kunnen dan mee met de instaprondleiding die wordt uitgevoerd door de vrijwillige gidsen en bemanning. In ruim een half uur leren bezoekers van alles over het schip, bijvoorbeeld over het leven aan boord in de zeventiende eeuw en de ontmoeting met de inheemse bevolking in America tijdens de Ontdekkingsreis in 1609 naar de Nieuwe Wereld.
Kijk voor meer informatie op www.halvemaenhoorn.nl of neem contact op met Annemarie Pothaar via annemarie@halvemaenhoorn.nl of 06-22690540.

Meer berichten