The Louis Armstrong Celebration Band in jazzclub

  Nieuws
(Foto: Piet Gispen Photography)
(Foto: Piet Gispen Photography) (rodi.nl)

ENKHUIZEN - The Louis Armstrong Celebration Band treedt zondag 14 oktober op in de Sgt.Pepper's Jazz-Club. Plaats van handeling: het Peperhuis in Enkhuizen aan Wierdijk 18. Aanvang van het concert is 14.00 uur.
Trompettist Michael Varekamp en pianist Harry Kanters hebben elkaar gevonden in het laten herleven van de muziek van Louis Armstrong. Deze omvat een tijdspanne van bijna vijftig jaar. Tijdens dit concert gaan zij zich toespitsen op de beginjaren van de carrière van Louis Armstrong, met zijn typische Hot Five-bezetting met drie blazers, zonder bas en drums. Hiervoor hebben Michael en Harry nog drie muzikanten gevonden die deze stijl bestudeerd hebben, waarbij zelfs een aantal van de originele arrangementen kan worden gebracht. In deze muzikale herbeleving van een van de meest invloedrijke jazzmuzikanten, is onder andere muziek te beluisteren uit de periode dat ‘Satchmo’ speelde in de Creole Jazz Band met Joe ‘King’ Oliver, maar ook van zijn samenwerking met Bix Beiderbecke, Hoagy Carmichael en uit zijn periode in de Fletcher Henderson-band. Michael Varekamp is naast een internationaal gelauwerde trompettist ook een goede zanger, die Louis Armstrong heel dichtbij weet te brengen.
De zaal is open om 13.30 uur. Het concert start om 14.00 uur en duurt tot 17.30 uur. De toegang is 6 euro voor donateurs en 12 euro voor anderen. Kinderen tot twaalf jaar gratis, tieners tot achttien jaar 2,50 euro. Voor meer informatie www.sgtpeppersjazzclub.nl.

Meer berichten