Activiteiten bij Bibliotheek Enkhuizen

  Nieuws

ENKHUIZEN - Bij Bibliotheek Enkhuizen vinden in oktober en november meerdere activiteiten plaats.

23 oktober is er HerfstLAB van 14.00 tot 16.00 uur. Maak samen met opa, oma, vader, moeder, broer of zus een eigen onderdeel/schakel in een kettingreactie. Combineer creatieve materialen zoals karton, hout en Lego met moderne technologieën zoals LittleBits, Makey Makey en OzoBots. Alle gemaakte onderdelen/schakels worden achter elkaar gezet om een kettingreactie te creëren. Ieders bouwwerk is een puzzelstukje in een groot geheel; zo bouwen kinderen samen met alle deelnemers één groot kettingreactie-kunstwerk. Voor kinderen vanaf groep 7. Alle onderdelen worden gefilmd en via Facebook kan er op het mooiste, beste, gaafste of meest originele onderdeel worden gestemd. Met het maken van een schakel kan dus ook nog een leuke prijs gewonnen worden! Vrije inloop. Aanmelden is niet nodig.
In de herfstvakantie kunnen kinderen in Cinema Enkhuizen en in de Bibliotheek Enkhuizen pret beleven met Annie M.G. Schmidt en Fiep Westendorp. In Cinema Enkhuizen zijn meerdere films te zien (zie www.cinemaenkhuizen.nl) en namens de bibliotheek is woensdag 24 oktober van 10.00 tot 13.00 uur de Fiepbus aanwezig op het Koperwiekplein. De Fiepbus is een vrolijk gedecoreerde dubbeldekkerbus waarin kinderen naar hartenlust kunnen spelen. Vrije inloop.

Het thema 'Tablet & Ebooks' staat 31 oktober van 10.30 tot 11.30 uur op het programma. Kom naar het inloopuur met vragen over de mogelijkheden of de instellingen van de tablet of over het downloaden van e-books uit de collectie. Het inloopuur is elke laatste woensdag van de maand in de Bibliotheek Enkhuizen van 10.30 tot 11.30 uur. Vrije inloop.
Tot slot start 3 november de computercursus 'Leren werken met DigiD'. Steeds meer diensten van de overheid zijn digitaal beschikbaar. Denk aan het aanvragen van huur- of zorgtoeslag, het doorgeven van een verhuizing of alle zaken rondom een uitkering, pensioen of kinderbijslag. Met een DigiD kunnen mensen alles regelen. De cursus is vier weken: 3, 10, 17 en 24 november van 10.30 tot 12.30 uur. Deelname aan de cursus bedraagt 25 euro. Dit is inclusief lesboek en koffie/thee. Aanmelden kan via klantenservice@westfriesebibliotheken.nl of 0228-743943.
Meer informatie over de activiteiten: www.westfriesebibliotheken.nl/agenda. Aanmelden kan via klantenservice@westfriesebibliotheken.nl of 0228-743944.

Meer berichten