'Een beetje eng, maar met een knipoog' - Begin de herfstvakantie met Halloweenfair West-Friesland

  Nieuws
Met een gezellige (avond)braderie met vijftig standplaatsen, lekker eten, live entertainment, figuranten en vele activiteiten is er tijdens Halloweenfair West-Friesland genoeg te doen. (Foto's aangeleverd)
Met een gezellige (avond)braderie met vijftig standplaatsen, lekker eten, live entertainment, figuranten en vele activiteiten is er tijdens Halloweenfair West-Friesland genoeg te doen. (Foto's aangeleverd) (rodi.nl)

BOVENKARSPEL - Halloweenfair West-Friesland gaat tijdens de herfstvakantie - 20 en 21 oktober - voor de vierde maal van start op Camping de Gouwe Stek in Bovenkarspel. Het terrein wordt omgetoverd tot een 'Halloween-wereld' waar jong en oud vele uurtjes zoet kan zijn. "Een beetje eng, maar met een knipoog", aldus Widia de Jong-Baldewsing, organisator en voorzitter van StecWF. "Met een gezellige (avond)braderie met vijftig standplaatsen, lekker eten, live entertainment, figuranten en vele activiteiten is er genoeg te doen."

Dit evenement is een van de eigen projecten van Stichting Entertainment & Cultuur West-Friesland, oftewel StecWF. Een non-profitorganisatie uit Enkhuizen, opgericht in 2015 en bestaande uit dertig vaste vrijwilligers die het gehele jaar door meehelpen. Voorzitter Widia heeft er weer zin in. “Niets is mooier om tijdens het evenement de trotste gezichten van de vrijwilligers te zien die hier maanden keihard aan hebben gewerkt. Maar ook de reacties van de kinderen en ouders zijn geweldig. Je kunt je er dan ook de hele dag vermaken. 'Goedkoper dan een dagje Efteling' is vaak de reactie van de bezoekers."

Dromen

Alle spellen en decorstukken worden door de vrijwilligers met veel liefde en zorg gemaakt. "Ieder heeft z’n eigen talent en dat proberen wij bij hen naar boven te halen. Toen wij hier aan begonnen, hadden wij niet durven dromen dat het allemaal zo groots zou uitpakken. We hebben wel meer dan zeventien activiteiten zoals 'pompoen boogschieten', 'zombie schieten' en 'bot vangen'. Maar ook kunnen bezoekers zichzelf laten schminken, marshmallows roosteren, meedoen aan de Miss & Mr Halloween-verkiezing of deelnemen aan de pompoen-snijdwedstrijd. Verder maken we elk jaar een nieuw spookhuis en dit jaar hebben de vrijwilligers hier extra zorg aan besteed zodat het nog leuker wordt." De terreinindeling is veranderd, met ook weer een grote, gezellige braderie waar leuke en lekkere producten te vinden zijn. “Ruim honderd vrijwilligers doen hun best om tijdens deze dagen de bezoekers en de standhouders twee leuke dagen te bieden. Toch zijn wij nog wel op zoek naar meer 17 vrijwilligers om bijvoorbeeld activiteiten te begeleiden en te helpen met afbouwen. Dus wie wil, kan zich bij mij aanmelden. Verder zijn we naarstig op zoek naar een vaste werkplaats waar we bijeen kunnen komen en spullen kunnen opslaan."
Jubileum

Naast de kleine stempelkaart - waarmee diverse activiteiten ondernomen kunnen worden -, introduceert Halloweenfair West-Friesland de grote stempelkaart. "Hiermee kunnen bezoekers álle activiteiten een keertje doen, inclusief een Zombie-drankje!" De organisatie raadt de bezoekers uit de omgeving aan om op de fiets of lopend te komen. "Dit in verband met parkeren, veiligheid en eventuele drukte langs de weg." Tot slot laat de stichting weten sowieso volgend jaar weer een fair te organiseren. “Het afgelopen jaar kwamen ongeveer vierduizend bezoekers op de fair af en door hun goede reacties en die van de vrijwilligers hebben wij besloten om hiermee door te gaan om in ieder geval 19 en 20 oktober 2019 ons vijfjarig jubileum te vieren!"
Zaterdag 20 oktober is de Halloweenfair van 13.00 tot 21.00 uur te bezoeken. Zondag 21 oktober is de fair van 11.00 tot 18.00 uur geopend. Entree is voor kinderen tot twaalf jaar gratis (onder begeleiding). Volwassenen en kinderen vanaf twaalf jaar betalen 3,50 euro. Een kleine stempelkaart kost 3,50 euro en een grote stempelkaart kost 9 euro. Pompoen snijden: 3,50 euro. Kijk voor meer informatie op www.halloweenfair-westfriesland.nl en www.facebook.com/Halloweenfair .

Meer berichten