Familie Fietstour langs de boer

  Nieuws

REGIO - Veel kinderen eten te weinig groenten en fruit en weten vaak niet meer waar ons eten vandaan komt, hoe het groeit en wat je er allemaal mee kunt doen. En omdat leren leuk moet zijn, heeft stichting 'Dat lust ik wel' een lekkere, actieve fietstocht georganiseerd in de regio. Deze vindt zondag 28 oktober plaats.
De stichting 'Dat lust ik wel' heeft als doel gezond eetgedrag onder de jeugd van vier tot achttien jaar te stimuleren, op een leuke, educatieve en eigentijdse manier. De fietstocht van 28 oktober begint om 13.00 uur. De deelnemers - ouders, opa's, oma's met hun kinderen - starten, op de fiets, bij een van de deelnemende bedrijven. Deze bedrijven hebben allemaal iets met voeding te maken: fruitkwekerij ‘t Keetje in Lutjebroek, biologische zuivel- en zorgboerderij Schapenstreek in Lutjebroek, Mts. Broersen (spinazie) in Lutjebroek en Mts. G. & K. de Wit (broccoli en witlof) in Grootebroek. Deelnemers fietsen de route (ongeveer vijf kilometer in totaal) en krijgen overal een rondleiding, zien wat er geteeld/verbouwd wordt en wat er te doen is. Ook krijgen ze bij elk bedrijf een lekker gezond hapje en een drankje aangeboden dat uiteraard te maken heeft met het bedrijf waar ze op dat moment zijn. Rond 16.00 uur zal iedereen zijn/haar route gefietst hebben.

Opgeven

Opgeven kan door een e-mail te sturen naar Marjolein Broersen via marjolein@proevkantoor.nl en 2,50 euro per persoon over te maken naar NL35RABO0325385440 t.n.v. stichting 'Dat lust ik wel'. Vol is vol.

Meer berichten