Nils Conrad And His Amazing Jazzband in jazzclub

  Nieuws
Nils Conrad And His Amazing Jazzband. (Foto: aangeleverd)
Nils Conrad And His Amazing Jazzband. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

ENKHUIZEN - In Sgt. Pepper's Jazz-Club vindt zondag 18 november vanaf 14.00 uur weer een optreden plaats, dit keer van de jazzformatie en award-winnaar Nils Conrad and his Amazing Jazzband. De formatie is een tributeband van de vermaarde Amazing Jazzband.
Bandleider en - letterlijk - stuwende kracht was drummer Huub Jansen, die ongeveer twintig jaar met veel succes in binnen- en buitenland heeft rondgereisd. Huub werd beschouwd als een van de beste jazzdrummers ter wereld. De oud-bandleden van de Amazing Jazzband zijn na het overlijden van Huub niet verder gegaan in deze unieke bezetting. Een drummer met zo'n naam, drive en zo'n unieke stijl van spelen en performance leek namelijk niet te vervangen. Totdat oud ‘Amazing’-bandlid Marco Kuipers een aantal jaren geleden drummer Nils Conrad in Duitsland tegenkwam. Deze jonge Duitse drummer heeft als kleine jongen les gehad van Huub en kwam regelmatig naar optredens van de Amazing Jazzband. In de loop der jaren heeft Nils zijn eigen stijl ontwikkeld, in combinatie met de vele specifieke drumkneepjes waar Huub zo bekend om was. De voormalige bandleden van de Amazing Jazzband zijn door Nils zeer enthousiast geworden en besloten uiteindelijk de draad weer op te pakken, onder de naam: ‘Nils Conrad and his Amazing Jazzband’! Het bleek een gouden zet; de ‘klik’ met Nils was er meteen en de oude sound en drive van de Amazing Jazzband was weer aanwezig. De band werd vrijwel meteen geboekt op grote jazzfestivals in onder meer Dresden, Kiel, Breda en Gelsenkirchen. De ‘drive’ achter deze tributeband is natuurlijk nog steeds Huub en de bandleden willen graag zijn stijl van jazzmuziek spelen in ere houden.
Bezetting: Koos van der Hout (trompet/zang), Marco Kuipers (tenor,sopraansax, klarinet), Bas van Gestel (trombone, zang), Richard Endlich (banjo), Jos van Bueren (bas) en Nils Conrad (drums). Plaats van handeling: het Peperhuis in Enkhuizen, Wierdijk 18. De zaal is open om 13.30 uur. Het concert start om 14.00 uur. De toegang is 6 euro voor donateurs en 12 euro voor anderen. Kinderen tot twaalf jaar gratis, tieners tot 18 jaar 2,50 euro. Voor meer informatie www.sgtpeppersjazzclub.nl.

Meer berichten