'Opgehaalde bedrag kan verdrievoudigd worden' - RenéRobert organiseert ME benefietconcert

  Nieuws
Ook trompettist Melissa Venema maakt tijdens het ME benefietconcert haar opwachting. Zij is in binnen- en buitenland alom bekend en speelde onder meer samen met Wibi Soerjadi. (Archieffoto)
Ook trompettist Melissa Venema maakt tijdens het ME benefietconcert haar opwachting. Zij is in binnen- en buitenland alom bekend en speelde onder meer samen met Wibi Soerjadi. (Archieffoto) (rodi.nl)

GROOTEBROEK - René Robert uit Grootebroek heeft een belangrijk doel: zoveel mogelijk geld ophalen voor biomedisch onderzoek naar de oorzaak van de neuro-immunologische ziekte ME. Dat doet hij onder meer met de acties Walk For ME Nederland (Nijmeegse Vierdaagse), Make Music For ME (ME Benefiet Jeugdconcours van 13 oktober) en het ME benefietconcert van komende 18 november. "Het mooie is: als het ME benefietconcert op 18 november is uitverkocht, wordt het opgehaalde totaalbedrag van 5000 euro verdrievoudigd door twee anonieme donoren uit de VS!"

Het geld dat wordt opgehaald met bovengenoemde acties en het ME benefietconcert - dat vanaf 13.00 uur plaatsvindt in dorpshuis De Stek aan Op den Hoef 36 in Grootebroek - komt volledig ten goede aan The Open Medicine Foundation in de VS. "Dit centrum doet onderzoek naar de oorzaak van ME-CVS en deelt de bevindingen met andere centra in de hele wereld. De entree van het concert van 18 november - 5 euro - komt volledig ten goede aan dit goede doel." Medewerking wordt verleend door harmonieorkest St. Caecilia uit Lutjebroek, onder deskundige leiding van dirigent Wim Klaver. "Verder treden zangeressen Cobi de Bruijn en Martine Zee op, onder begeleiding van pianist Edwin Hinfelaar. Trompettist Melissa Venema maakt bovendien haar opwachting en speelt samen met St. Caecilia het nummer 'Gabriel's Oboe'. Ook speelt Melissa een aantal bekende nummers uit haar eigen repertoire. Melissa werd bekend toen zij als twaalfjarig meisje mocht optreden bij André Rieu met het nummer 'Il Silenzio'. Zij speelde onder andere in de VS tijdens het Memorial Day en in diverse Europese en niet-Europese landen is Melissa alom bekend. Geweldig dat ze tijdens het benefietconcert komt optreden!"

Meer begrip
Naast de opbrengst, is de boodschap over ME voor René erg belangrijk. "Ik wil de samenleving meer informatie verstrekken over deze neuro-immunologische ziekte zodat er meer begrip komt voor de situatie van ME-patiënten, maar vóóral zodat zij serieus worden genomen. Dat is nog steeds de grote frustratie van alle ME-patiënten. Vaak genoeg wordt gedacht dat ME een psychische aandoening is. Ondanks dat buitenlandse deskundigen hebben aangetoond dat ME wel degelijk een neuro-immunologische ziekte is." Voor het concert worden artsen, specialisten, verpleegkundigen en verpleger(sters) van het West Fries Gasthuis uitgenodigd. "Ook huisartsen met assistenten uit de hele omgeving, fysiotherapeuten, psychologen, tandartsen, apothekers en de burgemeester en wethouders van Stede Broec krijgen een uitnodiging om dit concert bij te wonen, waar - naast optredens - de indrukwekkende film Unrest te zien zal zijn. Deze indrukwekkende film is diverse keren genomineerd voor een film-award. Gezondheidwetenschapper Lou Corsius leidt het programma en geeft uitleg over de film en de huidige ontwikkeling op gebied van ME."
Geweldig
Eerder dit jaar liep René - na een operatie als nierdonor bij leven, in maart van dit jaar - van 17 tot en met 20 juli de Nijmeegse Vierdaagse waar hij met de sponsorloop 'Walk For ME Nederland' 1440 euro ophaalde. Samen met de andere donaties loopt het bedrag inmiddels op tot ruim 4000 euro. "Het ME benefietconcert kan daar zeker ruim 1000 euro aan toevoegen als de zaal met 350 bezoekers is gevuld. Dat zou geweldig zijn, want dat wordt het opgehaalde bedrag van 5000 euro verdrievoudigd!" Lukt het niet om bij het concert aanwezig te zijn? Natuurlijk kan er ook gedoneerd worden op de speciaal daarvoor geopende rekening: NL 33 06 567 893 36 t.n.v. R. Robert met vermelding 'Benefiet 18 nov.'.

Meer berichten