Ruud Bijl nieuwe Prins Carnaval

  Nieuws
Ruud Bijl (prins Vicinus) en zijn Yvette. (Foto: aangeleverd)
Ruud Bijl (prins Vicinus) en zijn Yvette. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

ENKHUIZEN - Rond de 11e van de 11e wordt overal in het land de nieuwe Prins Carnaval bekendgemaakt, zo ook bij de Haringhoppers in Enkhuizen. Afgelopen zaterdag waren om 11 over 11 alle blikken gericht op het podium van de Nieuwe Doelen. Wie is dit jaar de Prins Carnaval? Dat blijkt Ruud Bijl te zijn! Wie de nieuwe Prins Carnaval wordt is altijd een van de best bewaarde geheimen van Enkhuizen.
Ruud Bijl is veertig jaar geleden geboren in Hoorn, maar toch een echte Henkuzer! Hij is opgegroeid in Plan-zuid en getrouwd met zijn buurmeisje Yvette over de Linden; samen hebben ze vier kinderen. Menig Enkhuizer ken Ruud van zijn werk bij Welwonen, waar hij zich al twaalf jaar bezighoudt met groot onderhoud aan de woningen. In zijn vrije tijd is Ruud voorzitter van de unieke buurtvereniging Plan-zuid."Het spreekwoord zegt dat een goede buur beter is dan een verre vriend. Inmiddels weet ik dat beide heel belangrijk kunnen zijn", aldus de kersverse Prins Carnaval. De buurtvereniging organiseert wekelijks allerlei activiteiten met een feestweek (huttenbouw) als hoogtepunt. "Ik heb daarom ook gekozen voor de naam prins Vicinus wat zoveel als ‘buur’ of ‘buurman’ betekent in het Latijn en onze buurvrouw Monique Schoenmaker van Creatieve Zaken heeft onze onderscheiding ontworpen."
Prins Vicinus en zijn Yvette vinden het een eer om prins van Haringdonk te mogen zijn. "We zullen de stad zo goed mogelijk vertegenwoordigen. En gaan vooral genieten van alles wat er ons afkomt!", aldus Ruud en Yvette. Het bestuur van de Haringhoppers is heel blij dat deze Prins Carnaval zo volmondig ja heeft gezegd. Het bestuur heeft het volste vertrouwen dat de nieuwe Prins en Prinses volwaardige opvolgers zullen zijn van Prins Tom (Thomas de Boer) en zijn Marieke.

Meer berichten