Incotec trakteert bij Kindertijd Inloophuis Pisa

  Nieuws
Femke Appelman trakteert namens Incotec. (Foto: Jurriaan Hoefsmit)
Femke Appelman trakteert namens Incotec. (Foto: Jurriaan Hoefsmit) (rodi.nl)

REGIO - Femke Appelman, Technology & Innovation Manager bij Incotec in Enkhuizen, bezocht woensdag 7 november de activiteit Kindertijd bij Inloophuis Pisa in Hoorn. Ter ere van de donatie aan Inloophuis Pisa trakteerde Femke de kinderen op slagroomsoesjes. Dit jaar bestaat Incotec vijftig jaar. Voor haar verjaardag vroeg het bedrijf haar relaties niet om cadeaus, maar om een donatie voor inloophuis Pisa. Ook werden de opbrengsten van een boek over vijftig jaar Incotec ingezameld. In totaal leverde dat een bedrag van ruim 3400 euro op.

Tijdens Kindertijd op de woensdagmiddag bij Pisa worden kinderen opgevangen waarvan de ouders ernstig ziek zijn, of zijn overleden aan kanker. Met spel en begeleiding worden de kinderen - en vaak ook de rest van het gezin - door een moeilijke periode heen geholpen. Femke Appelman: “Inloophuis Pisa is een gastvrije en warme plek waar iedereen die in aanraking komt met deze ziekte welkom is. Ik ben blij dat we namens onze collega’s en partners deze mooie bijdrage kunnen doen om deze waardevolle activiteiten voort te kunnen zetten.”
Wiek Luza is coördinator en begeleider bij Inloophuis Pisa: “De diagnose 'kanker' komt als een mokerslag binnen en de grond lijkt onder je voeten weg te slaan. Vaak is dan de eerste gedachte 'Ik ga dood'. Er volgt vaak een lang traject van behandeling. Het is goed om te weten dat Inloophuis Pisa een plek is waar je tijdens en na je behandeling terecht kunt met al je gevoelens en ervaringen, waar je begrepen wordt en erkenning krijgt voor soms tegenstrijdige gevoelens. Een plek waar je lotgenoten kunt ontmoeten en herkenning vindt, waardoor je je minder alleen voelt. Ook voor de partners en de kinderen biedt Pisa ondersteuning, immers 'kanker heb je niet alleen'."

Meer berichten