'Dit geeft ons een stukje verlichting' - Stichting Kerstactie Westfriesland weer van start

  Nieuws
Stichting Kerstactie Westfriesland biedt gezinnen die onder de armoedegrens leven een goedgevuld levensmiddelenpakket aan. (Foto: aangeleverd)
Stichting Kerstactie Westfriesland biedt gezinnen die onder de armoedegrens leven een goedgevuld levensmiddelenpakket aan. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

REGIO - Het einde van het jaar met de bijbehorende feestdagen is weer in zicht. Er wordt alweer nagedacht over de invulling van het kerstfeest, dat in vele families uitgebreid wordt gevierd. Hierop zijn helaas veel uitzonderingen. Want hoewel we tot de rijkste landen van Europa behoren, leven veel Nederlandse gezinnen in armoede. Ook in onze eigen regio West-Friesland is een groot aantal gezinnen dat onder de armoedegrens leeft. De kinderen in deze gezinnen ondervinden hiervan dagelijks de gevolgen.


Zonder ontbijt naar school, een te kleine oude winterjas, niet net als je vriendjes kunnen sporten; het zijn maar enkele voorbeelden. De feestdagen zijn voor deze kinderen niet anders dan alle andere, want ook in de decembermaand komen hun ouders bijna niet rond. Stichting Kerstactie Westfriesland zorgt voor een lichtpuntje door deze gezinnen rond de kerstdagen een goedgevuld levensmiddelenpakket aan te bieden. Naast dagelijkse benodigdheden bevat het pakket artikelen als kaarsen, servetten en zelfs kleine cadeautjes. De reacties zijn elk jaar weer overweldigend. Zo is op de website van de stichting te lezen: 'Hallo lieven mensen, wij hebben net het kerstpakket ontvangen en wat een ongelooflijk mooi pakket! We zijn er een beetje stil van, maar ook heel erg blij. Dit maakt onze kerst nog mooier. Bij deze wil ik jullie nogmaals bedanken voor dit mooie, lieve, prachtige cadeau'. En ook: 'Enorm bedankt voor het mooie pakket. We zijn er super blij mee. Dit geeft ons tijdens de kerst samen met de kinderen een stukje verlichting'.

Inzamelacties


Het bestuur is trots op wat de afgelopen jaren is bereikt met de stichting. Dankzij de hulp van een grote groep vrijwilligers loopt de actie inmiddels als een geoliede machine. Er worden lang houdbare producten en geld ingezameld waarvan uiteindelijk pakketten op maat worden samengesteld. Elk jaar mag de stichting rekenen op een aantal grote sponsors, die uiteraard worden vermeld op de website. Zaterdag 1 december vindt op twee plaatsen een inzamelactie plaats: bij de Albert Heijn aan de Westerstraat 188 in Enkhuizen en bij de Spar Amsen aan de Burgemeester Hoogenboomlaan 33 in Hoogwoud.

Inschrijven


De inschrijving voor gezinnen om een pakket aan te vragen is inmiddels van start gegaan. Om aan de voorwaarden te voldoen moet een gezin woonachtig zijn in West-Friesland, moet er minimaal één kind tot en met veertien jaar thuis wonen en moet worden aangetoond dat men afhankelijk is van bijvoorbeeld bijstand, schuldsanering of Voedselbank. Inschrijven kan via het formulier op de website www.stichtingkerstactiewestfriesland.nl. Meer informatie? Mail dan naar info@stichtingkerstactiewestfriesland.nl. Like de Facebookpagina om op de hoogte te blijven ('Stichtingkerstactiewestfriesland').

Meer berichten