'We zijn trots' - Westfrisiaweg klaar voor gebruik

  Nieuws
Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) en gedeputeerde Elisabeth Post (Mobiliteit) openden het allerlaatste onderdeel van de weg op het viaduct boven de A7 Hoorn-Noord voor het verkeer. (Foto: aangeleverd)
Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) en gedeputeerde Elisabeth Post (Mobiliteit) openden het allerlaatste onderdeel van de weg op het viaduct boven de A7 Hoorn-Noord voor het verkeer. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

REGIO - De twee nieuwe provinciale wegen - de N194 (Alkmaar-Hoorn) en de N307 (Hoorn-Enkhuizen) - zijn open voor het verkeer. Een belangrijk moment voor de regio West-Friesland en de provincie Noord-Holland. Vrijdag 30 november vond de officiële opening plaats. Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) en gedeputeerde Elisabeth Post (Mobiliteit) openden het allerlaatste onderdeel van de weg op het viaduct boven de A7 Hoorn-Noord voor het verkeer. Hiermee is het laatste deel van het project N23 Westfrisiaweg, klaar voor gebruik.

Minister Cora van Nieuwenhuizen: “De openstelling van deze nieuwe verbinding is heel erg mooi nieuws. Niet alleen voor de regio en voor de bouwers die er keihard aan werkten, maar ook voor de bewoners die de onvermijdelijke hinder van de aanleg ondergingen. De N307 en N194 zorgen voor minder vertraging en zijn goed voor de verkeersveiligheid, omdat deze nieuwe wegen minder sluipverkeer in de dorpskernen betekenen." Gedeputeerde Elisabeth Post (Mobiliteit) van de provincie Noord-Holland: “Noord-Holland krijgt hiermee twee fraaie nieuwe provinciale wegen. De nieuwe N194 en N307 verbeteren de doorstroming, verhogen de veiligheid voor alle verkeersdeelnemers en bieden kansen op economische groei. We zijn er trots op dat we dit samen met de inwoners, bedrijven en partners uit West-Friesland voor elkaar hebben gekregen.”

Met de opening is het complete tracé tussen Alkmaar en Enkhuizen in gebruik. Er zijn nog enkele restwerkzaamheden, die de komende weken gereed komen. Dit is bijvoorbeeld het afronden van een fietspad bij Bovenkarspel en het aanleggen van een aantal pechhavens in het westelijk deel van het tracé. Daarna is het project afgerond. Vragen over de laatste werkzaamheden of andere zaken rondom het project N23 Westfrisiaweg? Neemt dan contact op met het Servicepunt van de provincie via 0800-0200600 (gratis) of per mail: servicepunt@noord-holland.nl. Meer informatie op www.n23westfrisiaweg.nl of via facebook.com/westfrisiaweg .

Meer berichten