`Samen eten verbindt`

  Nieuws
De lunchactiviteit bij buurthuis IJsselzand wordt elke week drukker bezocht. (Foto: aangeleverd)
De lunchactiviteit bij buurthuis IJsselzand wordt elke week drukker bezocht. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

ENKHUIZEN - Buurthuis IJsselzand aan de Anjerstraat in Enkhuizen heeft sinds kort op donderdag een lunchactiviteit. Het welzijnswerk van Welwonen heeft vier vrijwilligers bereid gevonden die wekelijks de boodschappen doen en de lunchtafel dekken. Iedere donderdag om 12.30 uur mag iedereen mee-eten voor 2,50 euro per persoon.
Kees Kramer, welzijnswerker bij Welwonen: “De wekelijkse lunchactiviteit is mede mogelijk gemaakt door buurtbewoners Hankie, Corry, Geertje en Agnes. En het slaat aan, want de groep groeit nog iedere week. We nodigen iedereen van harte uit om aan te schuiven, want samen eten verbindt.”
Er staat van alles op de lange tafel. Van brood en beleg tot melk en karnemelk. Naast de hagelslag zijn er ook gezondere alternatieven, zoals tomaatjes en fruit. "Het staat wel een beetje verspreid op tafel, waardoor bezoekers soms even om de boter of iets anders moeten vragen. Maar dit zorgt juist voor een gezellige en ontspannen sfeer", vinden de vrijwilligers. Na de lunch gaat er een groep samen wandelen. Iedereen die mee wil lopen, is welkom. Dit is uiteraard gratis. Aanmelden voor de lunch is niet nodig. Meer informatie over de lunchclub? Bel dan even met Hankie, 06-17724220. Kijk ook eens op www.ijsselzand.nl.

Meer berichten