Activiteiten in bieb

  Nieuws

REGIO - Bij de Bibliotheek Stede Broec en Enkhuizen vinden in december en januari meerdere activiteiten plaats.
Vrijdag 14 december staat de Bibliotheek Stede Broec in het teken van 'Werk aan je Toekomst' van 9.30 tot 11.30 uur. Gastspreker is Niels Deen van SociCom Enkhuizen . Als iemand weet hoe lastig het kan zijn om (weer) aan werk te komen, dan is het Niels Deen. Met zijn bedrijf SociCom in Enkhuizen helpt hij mensen weer op weg die, om wat voor reden dan ook, langdurig zonder werk zitten. Tijdens deze bijeenkomst van 'Werk aan je Toekomst' komt Niels ervaringen delen, tips geven en hij zet mensen aan het werk met praktische oefeningen. Neem een CV en motivatiebrief mee! Toegang is gratis. Aanmelden kan via klantenservice@westfriesebibliotheken.nl of 0228-743943. Ook is er in Bibliotheek Stede Broec elke eerste donderdag van de maand van 10.30 tot 11.30 uur inloopuur 'Tablets & Ebooks'. Kom naar het inloopuur met vragen over de mogelijkheden of de instellingen van de tablet of over het downloaden van e-books uit de biebcollectie.
Via Bibliotheek Enkhuizen kunnen belangstellenden maandag 17 december met korting naar Boek in Beeld: Becoming Astrid in Cinema Enkhuizen. Aanvang 20.00 uur. Als jonge vrouw maakte Astrid Lindgren een gebeurtenis mee die haar diep trof en het verdere verloop van haar leven zou bepalen. Het gaf haar de kracht en het zelfvertrouwen een ander pad te kiezen dan in die tijd van haar werd verwacht. Inleiding van de film wordt verricht door Alexander Zwart, filmprogrammeur en filmjournalist, onder andere bij De Filmkrant. Kaarten reserveren kan via www.cinemaenkhuizen.nl of telefonisch via 0229-232296 tussen 10.00 en 12.00 uur.
Tot slot is er in Bibliotheek Enkhuizen WinterLAB op 28 december en 4 januari. Woensdag 28 december staat in het teken van 'Winter met de Ozobots', van 14.00 tot 16.00 uur. Maak deze middag kennis met de kleine programmeerbare robot! Teken bijvoorbeeld lijnen in verschillende kleuren en maak verschillende kleurcodes waardoor Ozobot verschillende commando's uitvoert. Vanaf 4 jaar. Woensdag 4 januari kunnen kinderen vanaf 8 jaar meedoen met 'Unieke pionnen voor een bordspel', van 14.00 tot 17.00 uur. Maak bijvoorbeeld een eigen dobbelsteen of pion met de 3D-printer of print een eigen creatie in Tinkercad. Beide activiteiten zijn gratis en aanmelden is niet nodig. Meer informatie over alle activiteiten: www.westfriesebibliotheken/agenda .

Meer berichten