Lichtjesavond: KSM en Reaching Hand op herhaling

  Nieuws
(Foto: aangeleverd)
(Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

ENKHUIZEN - Na het gezamenlijke kerstconcert in 2017 gaan Jongerenkoor Reaching Hand en het Koninklijk Stedelijk Muziekkorps Enkhuizen op herhaling. Tijdens Lichtjesavond - zaterdag 15 december - wordt er gezamenlijk opgetreden in de Zuiderkerk in Enkhuizen.

Naast het KSM en Reaching Hand spelen ook de leden van The Music Stars, het opleidingsorkest van KSM, mee. Eigenlijk is er dus sprake van ‘KSM XL’ onder leiding van Henk Ummels. Orkest en koor tellen bij elkaar zo’n honderd deelnemers! Reaching Hand (onder leiding van Ria van Bijnen) zingt enkele nummers met begeleiding van het eigen combo en het KSM brengt eigen nummers ten gehore. Uiteraard bevat het programma nummers die door koor én orkest gezamenlijk worden uitgevoerd (onder meer 'Baba Yetu', 'He is born' en 'Mary did you know').
Het gezamenlijke optreden in de Zuiderkerk duurt van 19.00 tot 20.15 uur. Na het optreden van Reaching Hand en KSM is het de beurt aan muziekvereniging Dindua. Om 20.15 uur sluit Dindua (tot 21.00 uur) in Dickens-stijl het programma van Lichtjesavond in de Zuiderkerk af. Zoals gebruikelijk bij de optredens van Lichtjesavond is de toegang vrij.

Meer berichten