Zuiderzeelicht verbindt museum en ondernemers - Enkhuizen volop in het licht

  Nieuws
Bij de wedstrijd 'Zoek de zwarte kat' gaat het winkelend publiek op zoek naar een zwarte kat in de deelnemende etalages. (Foto: aangeleverd)
Bij de wedstrijd 'Zoek de zwarte kat' gaat het winkelend publiek op zoek naar een zwarte kat in de deelnemende etalages. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

ENKHUIZEN - Ronald Giphart herschreef speciaal voor het Zuiderzeemuseum het spannende volksverhaal 'De motketel van Schokland'. Deze eeuwenoude Zuiderzeelegende komt via Zuiderzeelicht in het buitenmuseum tot leven via licht, beeld en geluid. Ook Winkelstad Enkhuizen omarmt Zuiderzeelicht, waardoor het verhaal de museumgrenzen overschrijdt. Dit heeft tot een unieke, Enkhuizer samenwerking geleid.Winkelstad Enkhuizen en MKB Enkhuizen organiseren samen met het Zuiderzeemuseum van zaterdag 8 december tot en met zaterdag 5 januari twee wedstrijden: één voor winkeliers en één voor bezoekers van de stad. Bij de eerste wedstrijd 'Licht in Enkhuizen' strijden de deelnemende winkeliers om de prijs voor de mooist verlichte etalage van de stad. De winnaar is inmiddels bekend; de etalages zijn te bewonderen tot en met zaterdag 5 januari (te herkennen aan de poster 'Licht in Enkhuizen').
Bij de tweede wedstrijd 'Zoek de zwarte kat' gaat het winkelend publiek op zoek naar een zwarte kat in de deelnemende etalages, van zaterdag 8 december tot en met zaterdag 5 januari. Wanneer bezoekers de kat vinden, maken zij een selfie met de kat en delen deze met de hashtag #zuiderzeelicht op Facebook of Instagram. De inzendingen maken kans op een GoPro Action Camera ter waarde van 249 euro. De zwarte kat reist van etalage naar etalage. De deelnemende ondernemers zijn: Oogwereld van der Klei, Marcels schoenmakerij en lederwaren, Fifth Avenue, Blokker BV, Tierlantijn Wonen, Zusje van Tierlantijn, Bakkerij Rood, Beauty salon Divera, Onder de Wester, De vergulde Vijzel, Primera Enkhuizen, De Wit Beeld Geluid Witgoed & Muziek, Het Coffy Huys, Bloem en Plant, Lingerie Marijke, La Vie en Rose, Jullie Fashion en Slijterij De Dijk.

Zuiderzeelicht


Zuiderzeelicht is in het Zuiderzeemuseum te bezoeken van vrijdag 21 december tot en met zaterdag 5 januari tussen 17.00 en 22.00 uur, met uitzondering van 24, 25 en 31 december. De route duurt circa 45 minuten. Het evenement is alleen toegankelijk voor bezoekers met een online ticket met persoonlijke starttijd tussen 17.00 en 21.00 uur. Reserveren kan via de website, ook met een Museumkaart of BankGiro Loterij VIP-kaart. Meer informatie: www.zuiderzeemuseum.nl.

Meer berichten