Kort nieuws

  Nieuws

Koffietijd

BOVENKARSPEL - Bij 't Stadsplein in Bovenkarspel start zondag 6 januari weer de eerste Koffietijd van het nieuwe jaar. Een goed moment om elkaar een mooi nieuw jaar te wensen. Van 11.00 tot 13.00 uur staan de koffie en thee klaar en maken de gastvrouwen er een gezellige ochtend van. Wie zelf niet mobiel is om naar ’t Stadsplein toe te komen, kan contact opnemen met Wonen Plus via 0228-511 528 (bereikbaar tijdens kantooruren). Zij kunnen vervoer verzorgen.
Glijtoren

SCHELLINKHOUT - Spelen met water en zand, over de sloot balanceren, met de kabelbaan tussen de bomen roetsjen, hutten bouwen, klauteren in het klimparcours; kinderen kunnen heerlijk spelen, ravotten en ontdekken in Natuurspeeltuin Skik in Schellinkhout. Dankzij financiële bijdrage van de gemeente Drechterland is de basisaanleg van de natuurspeeltuin gerealiseerd en kan er al volop gespeeld worden. Kinderen uit Schellinkhout hebben vorig jaar mee geholpen bij het ontwerp voor de natuurspeeltuin. In september hebben kinderen van de Jan Luykenschool letterlijk hun steentje bijgedragen bij de metselwerkzaamheden in de speeltuin. Op het verlanglijstje van de kinderen staat nog een mooie glijbaan en het compleet maken van het klimparcours. Rabobank West-Friesland en Jantje Beton gaan de natuurspeeltuin met een mooi bedrag ondersteunen. Maar daarmee zijn ze er nog niet helemaal. Daarom is de stichting Natuurspeeltuin Skik gestart met crowdfunding via 'Het lukt ons' om zo de laatste eindjes bij elkaar te breien. Wie helpt mee? Een bedrag overmaken kan via www.hetluktons.nl: 'Een Glijtoren voor Natuurspeeltuin Skik'. Bedrijven krijgen een eervolle vermelding als ze de speeltuin met minimaal vijfhonderd sponsoren.
Klik en Tik

MEDEMBLIK / WERVERSHOOF - De computercursus Klik en Tik start in januari bij de Bibliotheek Medemblik en Wervershoof. Voor iedereen die graag meer met de computer wil doen, maar niet goed weet hoe dit werkt, is de computercursus Klik en Tik. Deze bestaat uit zes lessen. Klik en Tik start maandag 21 januari om 14.30 uur in de Bibliotheek Medemblik en om 14.00 uur in de Bibliotheek Wervershoof. De lessen duren twee uur. Deelname is gratis. Een lesboek kost tien euro. Meer informatie en aanmelden: 0228-743943 of via www.westfriesebibliotheken.nl.

Meer berichten