'Zwarte humor om van te smullen' - Cabaret doorbreekt taboe op angst en depressie

  Nieuws
Marjolijn van Kooten trapt het jaar 2019 in de Drommedaris af met haar succesvolle soloprogramma 'Ik zie de bui al hangen'. (Foto: Arjan Benning)
Marjolijn van Kooten trapt het jaar 2019 in de Drommedaris af met haar succesvolle soloprogramma 'Ik zie de bui al hangen'. (Foto: Arjan Benning) (rodi.nl)

ENKHUIZEN - De allereerste keer dat Marjolijn van Kooten optrad, weet ze nog goed; dat was ín de Drommedaris, in 2009. Nu, tien jaar later, trapt ze het jaar 2019 in de Drom af met een succesvol soloprogramma. In haar derde show ‘Ik zie de bui al hangen’ gaat Marjolijn verder met waar ze in haar vorige programma ‘Geen paniek’ gebleven is; een succesvolle voorstelling die ging over angst en depressie. ‘Ik zie de bui al hangen’ is vrijdag 4 en zaterdag 5 januari om 20.30 uur te zien in Enkhuizen.


Marjolijn van Kooten leed jarenlang aan een zware angststoornis. In therapie ontdekte ze haar grootste passie: cabaret. Ze volgde een theateropleiding en won in 2010 zilver bij het Amsterdams Kleinkunst Festival. Haar angst is inmiddels redelijk onder controle. “Nu wil ik andere mensen met angstklachten laten zien dat er hoop is”, aldus Marjolijn.

Hilarisch


Van september 2015 tot juni 2017 trok Marjolijn van Kooten samen met Bram Bakker langs de theaters met de succesvolle voorstelling ‘Geen paniek’. Voor het eerst gaven Nederlandse theaters psychische ziektes een podium. De voorstelling werd erg goed bezocht. Marjolijn heeft met haar psychiatrisch cabaret een heel nieuwe doelgroep aangeboord. In haar show ‘Ik zie de bui al hangen’ gaat ze verder in op dit thema. Marjolijn vertelt op hilarische wijze over depressie, suïcidegedachten en de angst voor een terugval. Het taboe hierop doorbreekt ze met een groot gevoel voor humor, zelfspot en troost. Gezellige onderwerpen zoals depressie, moedeloosheid, zelfkritiek en angst passeren de revue. Hoopvol gaat Marjolijn bij coaches, yogadocenten, ervaringsdeskundigen en psychologen te rade. Maar of het helpt... Zeker is dat de voorstelling leidt tot een geestige mix van conferences afgewisseld met mooie kleine liedjes, die getuigen van een grote liefde voor taal, Hollandse nuchterheid en een scherp gevoel voor humor. "Een avond zwarte humor om van te smullen. Je knapt er echt van op!", belooft Marjolijn. Kaarten reserveren kan via www.drom.nl.

Meer berichten