'Geweldige fysieke en mentale uitdaging' - Ella van Geest beklimt hoogste berg van Afrika

  Nieuws
Ella van Geest uit Venhuizen doet mee aan de Kili-Challenge en helpt daarmee duizenden oorlogskinderen. (Foto: aangeleverd)
Ella van Geest uit Venhuizen doet mee aan de Kili-Challenge en helpt daarmee duizenden oorlogskinderen. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

VENHUIZEN - Ella van Geest uit Venhuizen gaat de pittige uitdaging aan: in januari beklimt zij de Kilimanjaro. Met deze actie haalt zij zoveel mogelijk geld op om oorlogskinderen te helpen. De Kili-Challenge van War Child duurt tien dagen, waarvan Ella zeven dagen op de hoogste berg van Afrika (5895 meter) doorbrengt.


Het is dit jaar de vijfde keer dat War Child de Kili-Challenge organiseert. Al meer dan driehonderd helden gingen Ella voor en beklommen voor War Child de Kilimanjaro. Elke deelnemer die meedoet aan de Kili-Challenge wordt uitgedaagd om via (persoonlijke) sponsoren minimaal 2400 euro op te halen. Dankzij deze deelnemers kan War Child duizenden oorlogskinderen helpen en een betere toekomst bieden.

Uitdaging


De beklimming van de Kilimanjaro is niet alleen een enorme support voor de kinderen in oorlogsgebieden, maar ook een persoonlijke uitdaging die fysiek en mentaal het nodige van de deelnemers vraagt. "Dat dit een uitdaging wordt, weet ik uit ervaring. Ik heb in 2002 ook geprobeerd het dak van Afrika te bereiken, maar dat is me toen niet gelukt. Ik ben daar vertrokken met de woorden dat ik ooit terug zou komen voor een nieuwe poging. En dat moment is nu aangebroken", zegt Ella. "Het wordt een geweldige fysieke en mentale uitdaging."

Ondersteuning


Deelnemers staan er niet alleen voor. Om hen fysiek en mentaal klaar te stomen krijgen ze zowel ondersteuning bij het fondsenwerven als met de fysieke voorbereiding. Zo is er bijvoorbeeld een weekendtraining in de Belgische Ardennen.
Wie Ella wil steunen, kan kijken op haar persoonlijke actiepagina: www.warchild.nl/actie/naar-het-dak-van-afrika. Meer informatie staat op www.warchild.nl/kili-challenge .

Meer berichten