Ardon de Waard spreekt bij Vrije Baptisten Gemeente - Voormalig topvoetballer speelde bij Ajax, Heerenveen, Telsta

Nieuws
De jeugddienst in de Vrije Baptisten Gemeente Enkhuizen staat in het teken van Be a Hero. (Foto: JC Gellidon).
De jeugddienst in de Vrije Baptisten Gemeente Enkhuizen staat in het teken van Be a Hero. (Foto: JC Gellidon). rodi.nl

ENKHUIZEN - De jeugddienst in de Vrije Baptisten Gemeente Enkhuizen staat zondagmorgen 13 januari in het teken van Be a Hero. Vanuit de Stichting Geloofshelden zal voormalig topvoetballer Ardon de Waard spreken. De dienst is voorbereid door jongeren van de Vrije Baptisten Gemeente Enkhuizen. Muzikale medewerking wordt verleend door de band Destination Call, samengesteld uit jongeren uit de gemeente. Deze dienst voor jong en oud begint om 10.00 uur in de RSG, Boendersveld 3 in Enkhuizen.
Wie zou er niet willen uitblinken in een bepaalde tak van sport en hiervoor alles aan de kant zetten? Wordt het missen van een training of een wedstrijd, omdat je naar de kerk of catechisatie moet, in deze tijd nog geaccepteerd? Gaan sport en geloof wel hand in hand? Vanuit de Stichting Geloofshelden zal Ardon de Waard hierover spreken. Deze ex-topvoetballer werd op zijn twaalfde gescout door Ajax. Zijn ouders staken hier een stokje voor, omdat er bij Ajax op zondag gevoetbald zou moeten worden.
Zij vonden dat wanneer hij volwassen was, hij zelf deze keuze moest maken. Ardon speelde bij AZ, Heerenveen, Telstar en VVV-Venlo. Hij heeft tijdens zijn voetbalcarrière veel tegenslagen meegemaakt. Met hierbij vragen als: Waarom werkt mijn lichaam niet mee en ben ik veel geblesseerd, waarom heeft U mij dan dit talent gegeven? Hoe gedraag ik mij als christen?
Ardon debuteerde als voetballer bij Heerenveen en moest kiezen tussen, zich laten dopen, of met Heerenveen mee naar Roda JC. Hij koos voor God en heeft tijdens dat seizoen niet meer in het eerste team van Heerenveen gespeeld. Door alle gebeurtenissen heen heeft Ardon steeds Gods Hand en nabijheid ervaren.