A tribute to the Max Collie Rhythm Aces in jazzclub

  Nieuws
De Sgt. Peppers Jazzclub brengt 20 januari een muzikaal eerbetoon aan de band van de overleden Max Collie: Max Collie Rhythm Aces. (Foto: aangeleverd)
De Sgt. Peppers Jazzclub brengt 20 januari een muzikaal eerbetoon aan de band van de overleden Max Collie: Max Collie Rhythm Aces. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

ENKHUIZEN - Sgt. Peppers Jazzclub start zondag 20 januari de concertreeks 2019 in Enkhuizen weer. Dan, een jaar na het overlijden van bandleider en trombonist Max Collie op 86-jarige leeftijd, een ruim verdiend muzikaal eerbetoon aan zijn band: de Max Collie Rhythm Aces.
De meest succesvolle periode van de band wordt dan belicht, waarin werd gespeeld met de beroemde line-up, bestaande uit Phil Mason (kornet), ‘Jumping’ Jack Gilbert (klarinet en altsax), Trefor ‘Fingers’ Williams (double bass, singer and swinger), Ron McKay (drums), ‘Gentleman’ Jim McIntosh (banjo) en natuurlijk leider Max Collie (trombone). Het is geen geheim dat deze band een grote invloed heeft gehad op het succes van het Jazzfestival Enkhuizen, waar zij voor het eerst optraden in 1976. Jazz Enkhuizen stond op zijn kop en de band werd een reguliere gast in Enkhuizen, zowel op het festival als op de club. Voor de band voelde het ook als thuiskomen in de Haringstad. De invloed van de band inspireerde ook vele muzikanten en bands in Enkhuizen. Niet in het puur naspelen of kopiëren, maar wel het besef dat interactie tussen publiek en band van groot belang is. Immers, daar waren de Rhythm Aces groot in: je kon gewoon niet om de band heen met hun ‘jazzwall of sound’. Vanuit de beroemde line-up zal banjoist Jim McIntosh deelnemen in de tributeband. De overige leden van de formatie hebben allemaal zeer warme herinneringen aan de Max Collie Rhythm Aces. Bezetting: Edwin Jans (kornet, zang), Harm Hilligers (klarinet, altsax), Sam Verbeek (trombone, zang), ‘Gentleman’ Jim McIntosh (banjo), Jaap de Wit sr. (bas) en John Lippe (drums, zang).
Plaats van handeling: het Peperhuis in Enkhuizen, Wierdijk 12. De zaal is open om 13.30 uur. Het concert start om 14.00 uur. De toegang is 7 euro voor donateurs en 12 euro voor anderen. Kinderen tot twaalf jaar gratis, tieners tot 18 jaar 2,50 euro. Voor meer informatie: www.sgtpeppersjazzclub.nl.

Meer berichten