Vijftien Enkhuizer tuinen genomineerd voor Tuinprijs

  Nieuws

ENKHUIZEN - Twee medewerkers van Welwonen hebben in mei en juni regelmatig door de buitenwijken van Enkhuizen gefietst om tuinen van huurwoningen te controleren die zichtbaar zijn vanaf de openbare weg. Ze letten onder andere op rommel, onkruid, kapotte schuttingen en heggen en struiken die over de erfgrens hangen. Vijftien tuinen werden genomineerd die via stemming in aanmerking kunnen komen voor de Welwonen Tuinprijs 2016.


Deze vijftien tuinen zijn wat Welwonen betreft allemaal mooi en verzorgd. Smaken verschillen natuurlijk, daarom mogen anderen bepalen welke tuin zij het mooist of meest verzorgd vinden. De bewoners van drie tuinen maken kans op een cadeaubon van honderd, vijfenzeventig of vijftig euro.
Gelukkig laat slechts vijf procent (circa tachtig tuinen) te wensen over. Deze bewoners ontvangen van Welwonen het dringende, dan wel dwingende verzoek om hun tuin op te knappen. Bijvoorbeeld om de troep op te ruimen, onkruid weg te halen, heggen of struiken te snoeien of om de schutting te repareren. Na twee of drie weken wordt de tuin opnieuw geïnspecteerd. Daarna blijft Welwonen contact met de bewoners houden, totdat de tuin een verzorgde indruk maakt. In het uiterste geval kan Welwonen de tuin laten opknappen op kosten van de huurder. Opvallend was het aantal stegen waarin onkruid welig groeit. Welwonen vindt dat jammer. Als iedereen zijn of haar stukje van de steeg onkruidvrij houdt, dan is dat een stuk netter en heeft iedereen er in de buurt plezier van. Hetzelfde geldt overigens voor stoepen. Ook over deze verantwoordelijkheid hebben de twee medewerkers van Welwonen zoveel mogelijk bewoners in de wijk aangesproken.

Stemmen


Welwonen roept iedereen op om de vijftien genomineerde tuinen te bekijken en een stem uit te brengen op de mooiste en meest verzorgde tuin. Ga hiervoor naar www.welwonen.nu/tuinprijs-2016 .

Meer berichten