(Foto: aangeleverd)

Midwinterhoornwandeling start in Enkhuizen

  Sport

ENKHUIZEN - De midwinterhoornwandeling start 22 december in Enkhuizen.

Deelnemers kunnen zich tussen 10.00 en 12.00 uur inschrijven om mee te doen aan een 'korte acht kilometer' of een 'middellange vijftien kilometer' midwinterhoornwandeltocht. De route gaat via leuke paadjes naar het Weelenpad en door het Streekbos naar camping de Gouwe Stek. Dit kan na vier kilometer ook de eindbestemming worden, wanneer voor eigen vervoer wordt gezorgd. De twee routes zijn uitgepijld door vrijwilligers van de sport-wandelschool en deelnemers krijgen onderweg te maken met midwinterhoornblazers, die de vier-tonige Oale ten gehore brengen.
Halverwege de route is er op camping de Gouwe Stek gelegenheid om diverse versnaperingen te kopen voor de inwendige mens, zoals een broodje worst, erwtensoep, limonades, maar ook koffie en thee.
De start- en finishlocatie is Stationscafé, Stationsplein 2, Enkhuizen. Gratis parkeren. Inschrijven kan online via inschrijven.nl. Dit is een euro goedkoper en scheelt wachttijd bij de starttafel. Na betaling ontvangen deelnemers een routekaartje met beschrijving. Inschrijven kan ook op de dag zelf. Kosten deelname: 5 euro.

Meer berichten